Detta är mitt liv

Rose Lagercrantz
Det här är en rikt illustrerad bok om utanförskap och autism av Rose Lagercrantz och Anneli Furmark. En bok om att vara fjorton år och aldrig känna sig som de andra. Om att försöka passa in, men ändå stå på sidan. Men också en bok om alla dem som säger att de vill inkludera, men ändå inte gör det. De som inte ser sina medmänniskor. Vartenda år längtar Sophia efter att få åka på kollo. Hennes högsta dröm är att vara med de andra kollobarnen, "de vanliga" kallar hon dem. Men det är inte så enkelt, när man inte är vanlig. Sophia är autistisk. På sin födelsedag bestämmer hon sig plötsligt för att bryta sig ut ur utanförskapet genom att hålla ett tal för de andra om sitt liv.
2 utgåvor
Välj utgåva
Detta är mitt livSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178033331
Detta är mitt livSvenska - E-bok
ISBN: 9789178035489
En så bra och beskrivande bok hur det kan vara att ha Autism. Jag gillar att det är så beskrivande på ett enkelt men ändå värdigt sätt. Ibland kan jag tycka att böcker om diagnoser blir nästan nedlåtande och förminskande, men inte den här! Jag blev så ledsen när jag läste boken och kände igen mig väldigt mycket med att inte ha några kompisar pga. sin diagnos. Alla borde läsa den här som vill lära sig om hur det kan vara att ha en diagnos.
Illustrationerna r superfina, men språket kan vara lite svårt ibland. Men det gör inte så mycket eftersom boken är så bra ändå!