Det som lever under oss

Bok av Kerstin Lundberg Hahn

David bor med sin mamma. Hon är författare och sitter hemma och skriver. Fast just idag ska hon fixa avloppet i badrummet också, det är stopp och stinker. David har haft tur: det är hans första dag på sommarjobbet hos vaktmästaren i huset där de bor. Dessutom ska Noomi, snyggaste tjejen i skolan, också jobba där. Dubbel tur! Vaktmästaren ger David och Noomi i uppdrag att rensa rabatterna medan han själv ska fixa avloppet i tvättstugan. Det är tydligen stopp där också. De hinner inte rensa ogräs länge innan de hör ett skrik. En granne kommer ut ur tvättstugan, alldeles blek och säger: - Blod. Massor med blod.

År 2017 hittades en klump av fett i Londons kloaker. Den var 250 meter lång och vägde över 130 ton. Den bestod mest av stelnat matfett, men även plast, papper, bomull, blöjor, kondomer med mer. Och bakterier. Bakterier är, som alla vet, levande. De förökar sig. De söker hela tiden efter en organism att leva i. Leva genom. Det tog flera veckor att rensa bort klumpen i Londons kloaker. Finns det fler? Kanske i ett avlopp nära dig? Vad är det egentligen som händer i kloakerna? Vad är det som lever under oss?

Det som lever under oss är en både underhållande och tänkvärd skräckis om hur vi människor kanske skapar vår egen undergång.

Mindre

David bor med sin mamma. Hon är författare och sitter hemma och skriver. Fast just idag ska hon fixa avloppet i badrummet också, det är stopp och stinker. David har haft tur: det är... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Det som lever under ossSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178251155
Det som lever under ossSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178252107
Det som lever under ossSvenska - E-bok
ISBN: 9789178251506
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokus
139 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
CDON
141 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Adlibris
141 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Ej verifierad butik
Det som lever under oss
141 kr
CampusBokhandeln
160 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Book Outlet
289 kr fri frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
248 kr + 59 frakt