Europa pandemus

Peter Westberg
2 utgåvor
Välj utgåva
Europa pandemusSvenska - Pocket
ISBN: 9789188945037
Europa pandemusSvenska - E-bok
ISBN: 9789188945044
Jag blev glatt överraskad av Peter Westbergs debutroman "Europa pandemus". Min förväntning var att det skulle vara någon form av zombie-berättelse och egentligen har jag tröttnat på den typen av berättelser. Jag var trots detta ändå villig att ge boken en chans.

Vilken tur att jag gjorde det! "Europa pandemus" är en spännande och medryckande roman om en smitta som spritts i hela Europa och gör de smittade aggressiva och mordiska. De smittade tvekar inte att ge sig på både varandra och osmittade. Kort sagt; de ger sig på allt i sin väg. Jag tyckte att "Europa pandemus" kändes lite som en blandning mellan "28 dagar senare"/"28 veckor senare" och "The walking dead".

Förvisso finns det en del korrmissar (som dock ska ha blivit åtgärdade inför pocket-versionen, enligt författaren själv) och Peter Westberg tenderar att vara övertydlig på sina håll. Vanligtvis brukar jag reta upp mig på sådant, men den här gången kändes det som små bagateller i en i övrigt välskriven berättelse, där författaren varvar mellan två perspektiv; precis vid utbrottets början samt några månader senare.

Spänning var som sagt ingen bristvara och Peter Westberg har skickligt byggt upp den. Redan i första kapitlet satte han ribban för bokens stämning. För mig var just det väldigt jobbigt att läsa och framförallt så tidigt i berättelsen. Epilogen ökade min puls och jag slet nästan mitt hår när jag nått den sista punkten. Vilket förfärligt och samtidigt gäckande slut! Jag ser verkligen fram emot fortsättningen.
Europa Pandemus är en spännande, lättläst och actionfylld bok! Du kommer aldrig kunna slappna av när du läser denna bok, oron och stressen finns i hela kroppen, på ett bra sätt, ända tills boken är slut. Och för ett taskigt skrivet slut av Peter Westberg.. Ingen går någonsin säker i Europa Pandemus!