Orden runt Klippan

Bok av Björn Adell
Det sägs att allting har en baksida. Så även denna bok. Men hur är det med Klippan? Det finns så klart många sidor av denna lilla by, mellan Rönne å och Bäljane å. För en by kan vara som en människa, som vi alla skapar en relation till. Alla har sin egen bild.Alla bär sina tankar och känslor kring platsen där vi bor.I den här boken får du ta del av sju Klippanskrivares bilder av vår hemtrakt. Här möts mobbare i bomberjackor med lantbrevbärare och inflyttade 08:or. Vi får cykla till Åby marknad, bo på Elfdalens camping. Ta vägen över norska fjäll och Amazonfloden till Klippan Centrum. Och på vägen kanske stöta på Hyenan på Söderåsen ...
Intressant och utvecklande resa!
En skrivargrupp i Klippan frågade mig om jag ville läsa deras fyra böcker och följa deras utveckling som författare. Och självklart ville jag det.

Totalt är det nio personer som har skrivit olika långa berättelser där flertalet utspelar sig i eller runt Klippan, från 50-talet och framåt. Det är berättelser från barndomen och vuxenlivet, om resor både på hemmaplan och långt bort, om mystiska hus och märkliga inneboende.

På det stora hela är det bra historier, vissa bättre än andra och jag ser absolut en positiv utveckling av såväl språket som intrigen och upplägget. Alla startade på olika nivåer och första boken var lite mer spretig än den fjärde, där jag upplever en jämnare och högre kvalité.

Det har varit kul att få följa deras resa och är du intresserad av skrivutveckling och/eller Klippan med omnejd ska du absolut läsa böckerna.