Mind Gym

Bok av Gary Mack

En självhjälpsbok om hur du når din fulla potential som människa. Det är inte någon hemlighet att mental styrka är nyckeln till framgång. Men hur uppnår du mental styrka? Genom boken får du svar på den frågan med flera konkreta tips och trix från idrottspsykologen Gary Mack. Boken innehåller även ett 40-tal lektioner för att höja din motivation.

4 utgåvor
Välj utgåva
Mind GymEngelska - Pocket
ISBN: 9780071395977
Mind Gym : An Athlete's Guide to Inner ExcellenceEngelska - E-bok
ISBN: 9780071504645
Mind GymEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781491580905
I boken Mind Gym förklarar den väl etablerade sportpsykologen Gary Mack hur vårt sinne påverkar våra prestationer lika mycket som vår fysiska skicklighet gör, om inte mer. Genom fyrtio kapitel och massvis med inspirerande anekdoter från framgångsrika idrottare, av vilka många som han själv har jobbat med, får läsaren lära sig tekniker och övningar för att bygga en starkare mental muskel. Boken är skriven ur ett sportsligt perspektiv men är även väldigt hjälpsam för personer som inte idrottar men vill stärka sig mentalt. Det kan istället för fotbollsmatcher eller hockeyträningar handla om arbetsintervjuer och presentationer, övningarna och teknikerna i boken fungerar lika bra för allt.

Författaren Gary Mack har under många år varit en ledande sportpsykolog och idrottslig rådgivare. Han har arbetat med hundratals idrottare inom NBA, NFL, NHL, WNBA och Major League Baseball. Han är ordförande för två konsultföretag, Sports Assist och Planning Solution och är dessutom lagledare för idrottslagen Phoenix Suns och Phoenix Mercury.

Jag upptäckte denna bok när den dök upp hos en väns läslista. Jag är mitt under hårdträning inför ett maraton och hoppades att jag skulle kunna använda boken som hjälp. Mind Gym gör definitivt ett bra jobb. Den innehåller många inspirerande och ögonöppnande berättelser från många professionella idrottare. Många anekdoter kommer från baseboll, amerikansk fotboll och golf vilket kan vara svårt att relatera till för en del svenskar. Jag blev dock förvånad över att det själva Mind Gym-konceptet som lyfts fram av bokens titel inte diskuterades mer. Mack hängav endast ett mindre stycke till detta koncept; ”För att bli lite bättre, prova att skapa ditt eget ”Mind Gym”, en mental plats dit du kan gå för att visualisera en övning eller förbereda dig för en tillställning. Du kan alltid utföra denna typ av träning, även om du är skadad eller fysiskt trött.” Det hade varit intressant att få veta hur professionella idrottare använder sig av denna teknik för att utvecklas. Överlag så har jag definitivt utvecklat ett starkare psyke med hjälp av de övningar som denna bok erbjöd och rekommenderar starkt denna bok.