Saga Sanning

The Truth Pixie
Bok av Matt Haig
När vätten Saga var liten fick hon en förbannelse över sig. Efter det kan hon bara tala sanning. Vad det än gäller och vem hon än pratar med. Och det är krångligare än man kan tro. För det är inte alltid folk vill höra sanningen... En rolig och sorglig berättelse som uppmuntrar till att tycka om sig själv. Rikligt illustrerad i svartvitt av Chris Mould. "en underbar och inspirerande bok med underfundig humor för de yngsta läsarna." Anna-Karin Närkling, BTJ Matt Haig är en bästsäljande och kritikerrosad brittisk författare som skriver för både barn och vuxna. Tidigare titlar på Alfabeta: Jakten på julen, Julen är räddad och Jultomten och jag, med illustrationer av Chris Mould. Chris Mould är prisbelönad illustratör.
5 utgåvor
Välj utgåva
The Truth PixieEngelska - Inbunden
ISBN: 9781786894328
The Truth Pixie (Unabridged)Ljudbok
ISBN: 9781786896582
Saga SanningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150120646
The Truth Pixie Goes to SchoolEngelska - Inbunden
ISBN: 9781786898265
Truth pixie
ISBN: 9781786894335
Jag gillade den här boken, som handlar om vätten Saga som fått en förbannelse så hon bara kan säga sanningen hela tiden. Det leder till att Saga blir väldigt ensam för folk vill inte alltid höra sanningen och Saga har ju inget annat val än att säga just sanningen, oavsett vad det kan leda till… Boken är skriven på rim och det gjorde att den påminde en del om Dr Seuss böcker, vilket jag enbart tyckte var positivt. Rimmandet gjorde även att man snabbt kom in i en viss rytm i läsningen som hjälpte till att berätta historien. Det gick relativt snabbt att läsa boken, så den passar fint som en lite längre godnattsaga.
Jag gillar verkligen boken! Den är ledsam och hjärtskärande men ändå varm och härlig. Jag gillar rimmen i boken och den är väldigt lättläst. Illustrationerna är underbara och det händer mycket på varje sida. Jag gillar att berättelsen handlar om en vätte som vill vara en bra kompis, men eftersom hon har fått en förbannelse säger hon bara sanningen. Jag gillar verkligen slutet. Det är så värmande. En av årets mysigaste julböcker!