Barrington Stoke, #10

Ju hårdare du faller

The Harder They Fall
Bok av Bali Rai
Cal tar på sig att hjälpa klassens nya elev Jacob tillrätta på skolan, men Jacob vill inte ha någon hjälp. Och han vill absolut inte att någon i skolan ska få reda på att han och hans familj måste gå till ett soppkök varje dag för att få mat. Men Cal och hans mamma jobbar som volontärer i soppköket ibland, och snart är Jacobs hemlighet avslöjad. Cal har inte skvallrat för någon, men det finns andra i skolan som inte drar sig för att göra livet surt för den nya, tjuriga killen ...
2 utgåvor
Välj utgåva
Ju hårdare du fallerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188577238
The Harder They FallEngelska - Pocket
ISBN: 9781781126820
Jag gillar verkligen Ju hårdare du faller. Jag gillar ämnena som tas upp, fattigdom och skammen över det. Men även hur jobbigt det kan vara att behöva byta skola hela tiden. Jag tycker verkligen om att boken är så lättläst. Argasso är ju ett förlag som ger ut lättlästa böcker. Men denna känns extra lättläst. Jag tror det beror mycket på Rais sätt att skriva.
Jag tycker verkligen synd om Jacob och lider med honom. Även om hans handlingar är långt ifrån okej, förstår jag ändå varför han agerar som han gör.
Jag gillar även att boken har lite kärlek. Det gör att den inte blir alltför tung att läsa. Jag tror inte denna bok är jättetung även om det är ett svårt ämne. Jag kunde i alla fall läsa den utan att bli berörd på ett dåligt sätt. Ibland är det ju bra att bli berörd på ett negativt sätt för att förstå, men av denna blev jag positivt berörd.
Ju hårdare du faller är en tänkvärd bok med ett ämne som är viktigt att ta upp!