Att spela är att tänka

I Think Therefore I Play
Bok av Andrea Pirlo
En av de bästa fotbollspelarna i sin generation berättar sin egen historia. Andrea Pirlo har vunnit Champions League och World Cup. Han beskriver sin berättelse med humor och förståelse. Många stora namn finns med, som Balotelli, Ancelotti, Maldini och Lippi. Berlusconi spelar piano och berättar olika typer av skämt på Milans träningsfält.
5 utgåvor
Välj utgåva
Att spela är att tänkaSvenska - Pocket
ISBN: 9789188395009
Penso quindi giocoPocket
ISBN: 9788804683285
I Think Therefore I PlayEngelska - E-bok
ISBN: 9781909430181
I think therefore I playEngelska - Pocket
ISBN: 9781909430167
Penso quindi giocoPocket
ISBN: 9788804640080
Andrea Pirlos självbiografi Pirlo: I Think Therefore I Play skiljer sig från de flesta självbiografier som har skrivits. Boken erbjuder inte en kronologisk redogörelse av Pirlos liv från hans födelse i den italienska provinsen Brescia till hans uppgång till toppen av italiensk fotboll och senare världsfotbollen. Det finns inga detaljerade berättelser om hans tid i de klubbar som han representerar, om de mål och framspelningar han frälst världen med, de spelare han spelat tillsammans med och mot och inte heller om hans familj och barn. Däremot erbjuder denna bok läsaren en djupgående insyn i hjärnan bakom en av fotbollshistoriens absolut främsta spelare och mittfältare. Pirlo delar med sig av sin syn på fotboll, sin syn på livet och på världen som han ser den. Han berättar om hur han spenderade den där vackra sommardagen i juli 2006 med att först spela flera timmar TV-spel för att senare samma kväll gå ut på Berlinstadion och vinna ett VM-guld.

Pirlo beskriver hur det kändes att först skriva på för Inter, laget som han hade idoliserat sedan han kunde komma ihåg, hur det senare kändes att säljas till ärkerivalen AC Milan, där han verkligen blomstrade under stjärntränaren Carlo Ancelotti. Han tar med läsaren på en analys om sin egen position då han under Ancelotti för första gången placerades som ”pivote”, en balanserande mittfältare, en position som kom att bli synonymt med Pirlo.

Med mycket intressanta insikter och många roande berättelser så är detta en av de bästa självbiografier jag, personligen, har läst. Vare sig läsaren är fotbollsintresserad eller inte så är denna bok definitivt läsvärd!