Allt om jaktvapen

Alt om jaktvåpen
Bok av Eirik H. Moen
Författaren, jägaren och vapenexperten Eirik H Moen beskriver detaljerat om olika jaktvapen. På ett lättläst sätt guidar han läsaren till olika typer av vapen. Här finns information om hagelvapen, kulvapen, ammunition samt detaljerade tips om vapenskötsel och underhållning. Den beskriver även vilket sorts vapen och tillbehör som lämpar sig för olika jaktformer.
2 utgåvor
Välj utgåva
Allt om jaktvapenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175866390
Alt om jaktvåpenNorska - Inbunden
ISBN: 9788252933079
Författaren Eirik H Moen är en av Sveriges främsta vapenexperten. Han har lång erfarenhet som jägare och vapensäljare. I denna bok delar han med sig av sin gedigna kunskap inom området. Här finns i princip allt som en jägare behöver veta om vapen, bland annat skillnaden på hagel och kulvapen, olika typer av ammunition, praktiska tillbehör och mycket mer. Han går detaljerat igenom vilken typ av vapen som passar de olika jaktformerna samt när de olika tillbehören bör användas. Detta är mycket användbart eftersom många inser att de inte behöver alla prylar i jaktbutiken utan endast de som krävs för just den jaktformen som de ska delta i. Olika jaktformer ställer nämligen helt olika krav på vapen, klädsel och övrig utrustning. Författaren ger även många praktiska tips på vapenskötsel och hur man förlänger dess livstid.

Denna bok lämpar sig för nya såväl som mer erfarna jägare. Det är en lättläst och mycket informativ bok om jaktens främsta redskap - vapnet. Ett vapen är nödvändigt för att kunna jaga, men det är även ett föremål som måste hanteras med stor varsamhet och respekt. En mycket lärorik bok!