Kantstötta porslinsugglors paradorkester

Bok av Maria Estling Vannestål

Under ett tågstopp träffas fyra personer för första gången. Det är Katarina, personalchef och trebarnsmamma, som efter några tunga år med en demenssjuk mamma nu har fått en ny livssituation att hantera. Universitetsläraren Urban kämpar med att räcka till både professionellt och privat. Aida älskar sitt jobb som förskollärare men har svårt att möta sin tonårsdotter och hennes mörka tankar. Ingrid har nyss gått i pension från jobbet som bibliotekarie och längtar efter att hitta ny mening i tillvaron. De fyra lever i helt olika världar, men på tåget påbörjar de ett samtal som inte tar slut.

Kantstötta porslinsugglors paradorkester är en roman om psykisk ohälsa, havererad kommunikation och det goda samtalets läkande kraft. Boken är en fristående uppföljning till Lex Katarina.

MARIA ESTLING VANNESTÅL är en fyrabarnsmamma från Småland som skriver böcker, översätter, föreläser och hjälper människor att navigera efter sin inre kompass genom kurser, samtalscirklar och podcasten Drömmen om Målajord. Tillsammans med sin dotter Sanna Hellberg har hon skrivit barnboksserien om Lovis Ansjovis. Kantstötta porslinsugglors paradorkester är hennes andra roman.

Mindre

Under ett tågstopp träffas fyra personer för första gången. Det är Katarina, personalchef och trebarnsmamma, som efter några tunga år med en demenssjuk mamma nu har fått en ny... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Kantstötta porslinsugglors paradorkesterSvenska - Pocket
ISBN: 9789151916989
Kantstötta porslinsugglors paradorkesterSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726287547
Kantstötta porslinsugglors paradorkesterSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726287530
Jag föll för titeln och det visade sig Var en liten lågmäld pärla. Den visar på ett bra sätt vikten av samtal och hur känslan av samhörighet kan få människor att växa och utvecklas. I dagens samhälle då vi pratat allt mindre med varandra och istället skickar sms är det en bra påminnelse. Även en bra påminnelse om att man inte mår bra av att hålla saker inom sig, det är viktigt att kunna och våga prata om det som tynger en. Även bra uppläsare I Anna Godenius