Lupinens gåta

Bok av Theréze Ingmarson
Det blev inte som Sophie tänkt sig, när Elin föddes. Den lilla livliga flickan är perfekt på alla sätt, men Sophie är rädd att ens byta kläder på henne, tänk om det lilla livet går sönder? Hon får diagnosen förlossningsdepression, och i den lilla stugan i vackra Älvdalen är stämningen spänd. Sophie är orolig för allt, och det är just denna oro som riskerar att skrämma bort hennes sambo Christer. Som över en natt är allt de arbetat så hårt för på väg att försvinna, och nu när Sophie som mest behöver lugn och ro vill Christer att hans nyfunna syster Angela ska flytta in hos dem. Sophie anar att Angela försöker slå in en kil mellan henne och Christer, men hon har svårt att avgöra om det är sant, eller om det är depressionen som påverkar henne. Ska hon lyckas rädda sitt förhållande, och hålla sagobröllopet med Christer som de båda drömt om? "Lupinens gåta" är den sista boken i trilogin "Böckerna om Sophie". Theréze Ingmarson är en svensk författare som ofta skriver om kärlek, natur, realtioner och stugliv. Ingmarson har hyllats av läsare för sina vackra naturskildringar och känsla för att skriva feelgood-romaner med djup i.
2 utgåvor
Välj utgåva
Lupinens gåtaSvenska - Okänt
ISBN: 9789198343625
Lupinens gåtaSvenska - E-bok
ISBN: 9788726282610
I tredje och avslutande boken om Sophie är det återigen feelgood och spänning i storslagen natur som bjuds oss. Theréze Ingmarsson har en unik förmåga att levandegöra den miljö som bokens karaktärer rör sig i. Denna förmåga kännetecknar alla böckerna om Sophie.
I den här boken tycker jag mig känna mer av den där speciella mysiga känslan som jag kände i första boken, men saknade i föregående bok. Härligt!!
Lupinens gåta får ☕☕☕☕ samt en 🍰 för det fina omslaget.
"Jag vet var du bor, viskade Stefan. Hans andedräkt brände i hennes öra.", "Jag lovar dig. Du eller din familj råkar illa ut."

Det här är tredje boken som avslutar trilogin om Sophie i Älvdalen. Och ännu en gång tar författaren mig med storm. Ett djupdyk i boken och den blev utläst på en dag. Lika som böckerna innan så är även den här välskriven på ett spännande sätt och som får en att stanna upp och fundera hur man själv skulle reagera i liknande situationer. Många känslor spirade inom mig under bokens gång.

Att så många känslor kommer till en när man blir förälder är normalt. Men kan ett förhållande skada alla inblandade om mamman i familjen får en förlossningsdepression? Och vem är den nya tjejen Angela som flyttar in hos Sophie och Christer och vänder upp och ner på tillvaron? Många händelser sker i boken, både romantiska, kärleksfulla och hemska. Rekommenderar starkt att ni läser boken, eller ja, hela bokserien.