En sång för Hedda

Bok av Annika Estassy
Linas liv förändras. Precis innan jul blir hon uppsagd och hennes far Björn, som hon trott var död, står framför henne. Linas bror vill plötsligt inte arbeta med mamma Hedda och familjeföretaget och frågetecknen hopar sig inför familjens julfirande. Varför pratar inte Hedda om det förflutna och vad händer med företaget? Hittar Lina sin väg i livet? Detta är en berättelse om förlåtelse, försoning och känslan av frihet.
4 utgåvor
Välj utgåva
En sång för HeddaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113096872
En sång för HeddaSvenska - E-bok
ISBN: 9789113097107
En sång för HeddaSvenska - Pocket
ISBN: 9789113096964
En sång för HeddaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113097091
En lättläst, fängslande och spännande feelgood bok, trots mycket vemod ändå en bok fylld av glädje. Förlåtelse och försoning är en bra ingrediens i denna bok.
En bok som har allt vad en feelgood ska ha. Den har kärlek, familjerelationer och glädje på olika sätt. Jag tror att många kan känna igen sig på något sätt. En bok som tar slut alldeles för fort!
Boken En Sång För Hedda Är en riktigt bra feelgood-roman även om den i min mening inte riktigt når upp till samma nivå som föregående bok Gröna Fingrar Sökes. Det är trevligt att få återvända till Måneby och jag gillar att man får återse bekantskaper ifrån den första boken men jag hade gärna återsett fler och mer av de personerna.

Den här berättelsen fokuserar på familjen Sundell och då framförallt mamma Hedda, som driver ett gästgiveri, och dottern Lina som efter att ha förlorat jobbet motsträvigt återvänder till Måneby för att fira jul. En envis mamma som stoppar huvudet i sanden och en lika envis dotter som hellre befunnit sig på tangoresa i Argentina möts och försöker tillsammans förbereda gästgiveriet för julen och framtiden.

Det är skratt och det är tårar, det är skrik och det är bråk, det är kärlek och det är sorg. En familj som håller samman och håller på traditioner trots sjukdom och hot om konkurs och det är döda fäder som väcks ifrån de döda. Lägg där till lite tango. Den här romanen har allt och jag ömsom skrattar och ömsom lider med familjen och faktiskt blir jag lite småförbannad på dem ibland över att det ska vara så jäkla svårt att sätta sig ner och reda ut problemen.

Det här är en bok som jag varmt rekommenderar men vänta gärna med att läsa den till senhösten när det är kallt, mörkt och ruggigt. Det här en riktig julpärla som väcker fantastiska julkänslor. När du läst denna bok är det svårt att inte börja gå runt och nynna på julsånger och planera julens nöjen.