Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död

Bok av Alexander Karim
Huvudkaraktären Jonas Paulsson mördas i sitt hem en söndag. Trots det vaknar han upp som vanligt på lördagen, det vill säga dagen innan han dog. Lördagen förlöper på nästan samma sätt som förra gången, dock med några orosmoment. Nästa dag Jonas vaknar är det fredag. Kommer han att kunna förhindra sin död?
Wow. Det är ordet som dyker upp när jag tänker på den här boken. En vanlig berättelse som blir så ovanlig att jag för en gångs skull blir riktigt ledsen när jag läst ut den. Enkelt men vackert språk, ovanliga twistar och ett slut som iaf jag verkligen inte såg komma. Läs! Läs! Läs!
En fartfylld och skruvad debutbok där det gäller att hänga med i svängarna för att inte tappa bort sig när huvudpersonen Jonas reser i tiden och försöker reda ut vem som vill döda honom och hur han ska göra för att undkomma sitt öde.
Alexander Karim debuterade i höstas som författare med boken ”Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död”. Jag har varit nyfiken på boken väldigt länge. Och vilken story! Boken är helt olik något jag tidigare läst. Det är nästan så man kan se handlingen som en film framför sig. Den är skruvad och det gäller att hänga med i tidsresor och händelser. Det här är en bok jag kommer att minnas. En bra debut och ser fram emot fler av Alexander som utlovade fler böcker.
Väldigt speciell och lite skruvad bok som fick en att tänka till väldigt mycket.
Har alltid tyckt om Karims skådespelarprojekt så var väldigt sugen på boken när den kom ut förra året!