Bara lite till

Bok av Simona Ahrnstedt
Efter att ha förlorat allt som betyder något väljer Stella att åka från Stockholm till Skåne och bosätta sig i ett fallfärdigt torp i lilla Laholm. Där sörjer hon sina förluster och att livet inte blev som hon hade tänkt sig. Där ska hon försöka hitta sig själv och meningen med livet.
I boken får vi följa Stella som efter att sambon i Stockholm varit otrogen lämnar staden och allt bakom sig och åker ner till Laholm där hon har ett torp hon fått ärva.
När hon kommer ner inser hon snart att torpet knappt är beboeligt och att hon knappt vet nånting om hur hon ska överleva på landet. Till hjälp har hon en tystlåten granne som lever ensam med sina barn.

Detta är en som både är fylld av längtan, samvetskval och tankar på hur allt kunde och kan bli, men framför allt kärlek. En del saker är lätt att känna igen sig i medan andra är saker som händer i böckernas magiska värld!
Bara lite till är en romacefeelgood om småstadsliv, attraktion och att hitta hem. Betyg 4/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag tyckte verkligen om boken från början, men till slut blev handlingen och karaktärerna för enformiga. Det kändes typiskt, som att jag redan har läst om karaktärerna och som att jag redan visste hur hela boken skulle sluta. Bortsett från detta så skriver Simona Ahrnstedt på ett fint, beskrivande sätt som jag absolut hade fastnat för om boken i sig inte hade blivit så typisk och enformig. Kanske att boken skulle varit lite kortare?
Stella möter en annan typ av man som hon normalt inte brukar dras till när hon kommer till landsbygden för att se över ett gammalt hus som ärvts i släkten för att leta efter ledtrådar om hennes föräldrar. I boken får vi följa Stella och hennes lärdomar om kärleken och livet på landet. Rolig bok med igenkänningsfaktor. Skriven så det är lätt att läsa och omöjlig att lägga ifrån sig!
Boken handlar om Stella som bor i Stockholm. Hon lever ett jetset liv som förändras när hon blir bedragen av sin pojkvän. Från en dag till en annan står hon utan jobb, bostad och pojkvän. Hon har dock ett torp som hon ärvt av sina morföräldrar i Laholm. Hon beger sig dit. Torpet har ingen el och inget vatten. I Laholm träffar hon Thor som är ekobonde. Det uppstår självklart kärlek mellan Thor och Stella, men det jag tar med mig från boken är Simonas sätt att lyfta att kvinnor är starka och klarar sig själva.
Lantligt mysig, men samtidigt het och fängslande. Relationen mellan bonden Thor och storstadstjejen Stella är precis just så och du får en rejäl dos läsnjutning i Bara lite till 💛🌻💛
Jag har medvetet dragit ut på läsningen och varvat mellan att lyssna och läsa. Julia Dufvenius gör som vanligt ett kanonjobb med inläsningen 😍
Precis som i Simonas andra nutida böcker vävs aktuella samhällsproblem in i intrigen. Problem som gör mig både frusterad och ledsen för jag känner så väl igen mig i det jag läser. Så ja, Bara lite till är en bok som väcker många sorters känslor, som en bra romance ska göra! ☺️💛😍
En bok som utspelar sig i charmiga lilla Laholm på landet. Stella har ärvt ett hus som hon inte visste om fanns kvar i släkten. Svaga minnen från barndomen påminner henne om hur det var när hon var där som barn. grannen till det sorgsna lilla huset är en ekobonde och Stella får kämpa med irriterade tonåringar, djur, kyla, att klara sig utan el och vatten och hur det är att stå pank och ensam utan skyddsnät.

Boken är inte riktigt i samma klass som Ahrnstedts tidigare böcker men klart läsvärd och känner man till Laholm är det urmysigt att det äntligen finns en bok som inte utspelar sig i Stockholm.
Simona Ahrnstedt har gjort det igen! Simona är otroligt duktig på relationer i alla dess former och den här boken var ingen besvikelse. Hon är även bra på att formulera heta scener utan att det blir för mycket!
Storstadstjejen Stellas liv har fallit i bitar. Hon har snabbt förlorat pojkvän, bostad och jobb - men även fotfästet i livet. Hon bestämmer sig för att åka till det enda hon har kvar - sina morföräldrars gamla torp utanför Laholm. Det visar sig vara tomt, smutsigt och utan el och vatten. Livet på landet är skit enligt Stella. Hennes närmaste granne är Thor - änkling, ekobonde och både trevlig och snygg. Utan att hon riktigt vet hur det gick till så börjar hon skapa sig ett liv i Laholm och snart måste hon bestämma sig hur hon egentligen vill göra med sin framtid. Dra vidare eller stanna och undersöka om det skulle kunna bli något mer med Thor?
Glad och rolig läsning, med driv, känsla och framför allt - fokus på kärlek.
Simona Ahrnstedt skriver svensk romance när den är som allra bäst. Hon skriver varmt och engagerande, med klassiska romanceupplägg - men i modern tappning.
Ojoj, här är det hett mellan varven må jag säga! Romance-roman i serie ”opposite attracts”. Tycker det är lite väl hett ibland, men kanske beror på att jag är pryd? 😅 Klart läsvärd och jag tilltalas av småstad möter storstad, kanske därför att jag själv vuxit upp på en mindre ort och nu bor i Stockholm. Gillar också att känslor av alla sorter får ta mycket plats! Klart läsvärd!
En varm och rolig bok. Känner sig nyförälskad när man läser denna ljuvliga feelgoodroman. Härliga "vanliga" karaktär som skulle kunna vara ens egen granne.
Stella har på ett dygn förlorat allt. Tryggheten med pojkvännen, lägenheten i stan och ekonomin.. Det finns ett enda ställe där hon kan krypa in. Mormors gamla övergivna, fallfärdiga torp utan moderniteter på landet.
Omgiven av grannes getter, trumpna tonåringar och grannen som visar sig vara en förbaskat irriterande snygg ekobonde - som är oväntat bra på att kyssas!
Stella försöker göra sig hemmastadd och passa in i det lilla samhället, samtidigt som hon börjar leta efter ledtrådar efter sitt förflutna..
Stella Wallin förlorar både jobb och pojkvän, två viktiga saker i hennes liv. Mitt i allt elände så råkar hon äga ett torp på landet, dit hon flyr. Stella är en storstadstjej och upplever torpet på landet som allt annat än charmigt. Det känns som om jag har läst en mängd liknande böcker om vilsna storstadstjejer som ska hitta sig själva på landet, i nya sammanhang. Men detta är ändå en varm feel good bok, i sitt slag, som jag gärna rekommenderar!
Riktigt bra bok som du lätt lever dig in i. Man vill aldrig lägga ifrån sig boken, man vill aldrig att den ska ta slut. En av mina favoriter!
Det här är en fristående roman som innehåller mycket humor, kärlek, samhällsengagemang och karaktärer som berör. En feelgood bok med många härliga personligheter, det är också en bok med mycket attraktion och hur det är att hitta hem ... Ibland vet man inte vad man saknar förrän man av en slump plötsligt hittar rätt
Bara lite till handlar om Stella. Hon förlorar allt på en och samma gång, pojkvän, hem och arbete. Hon flyr från Stockholm ner till Laholm där det finns ett hus som hon ärvt. Tanken är att sälja så fort som möjligt för att få pengar så hon kan påbörja sitt nya liv. Hennes naivitet och okunskap ställer till det redan när hon anländer till stationen i Laholm. Bussen har redan gått, och utan bil är det svårt at ta sig därifrån. Hennes enda alternativ är att gå. I kläder hon valt för att stärka sitt självförtroende, istället för något praktiskt är det ingen bra idé. Hon har dock tur när Thor dyker upp som en räddande ängel. Han visar sig också vara hennes närmaste granne. När de når fram till Stellas hus börjar hon inse sitt misstag, huset som hon skulle tjäna pengar på liknar nämligen mer ett ruckel. Dessutom saknar det både el och vatten. Stella har dock inget val, hon måste få det i ordning.

Jag måste erkänna att jag kan bli lite trött på alla historier om bortkomna storstadstjejer som av olika anledningar hamnar på landsbygden, men trots det måste jag säga att jag tycker om att följa Stella. När de största krockarna har avklarats växer det fram en fin historia om att både hitta sitt förflutna, finna sig tillrätta och följa sitt hjärta. Det är en bok om vänskap, relationer och förstås kärlek. Jag tycker särskilt mycket om hur relationen mellan Stella och Thors tonårsdotter Juni skildras. Den lantliga miljön med all djur förgyller handlingen, inte minst den lilla kilingen Trubbel.

Bara lite till är en härlig sommarbok som jag varmt kan rekommendera.
En riktigt mysig bok som har allt en feelgood bok skall ha. Välskriven, fängslande och spännande. Boken handlar om Stella. Hon fajtas med att hitta sig själv. Mycket kärlek och en hel del heta scener.
Boken handlar om en storstadstjej, Stella, som flyttar ut på landet efter ett uppbrott med mannen och påbörjar ett helt nytt liv med nya människor och med naturen nära tillhands och framtidsplanerna att flytta till New York och en storslagen karriär ändras därmed drastiskt. Boken påminner en hel del om Jenny Colgans "bageriet vid strandpromenaden" om ni har läst den, tycker jag. Både språket som är kantat med humor men också innehållsmässigt. Feel-good är ju rätt passande faktiskt tänker jag för mår bra när jag läser den här, haha.

Det är den första boken jag läser av henne och det blir nog inte sista heller. Huvudkaraktären är en stark självständig kvinna som har mål och ambitioner och boken handlar inte enbart om hennes relation med män, vilket jag gillar.

Perfekt sommarläsning, när man vill läsa något lättsamt om livet på landet med en get som ständigt rymmer och sommarflirtar. Inte för lättsam så att det blir tråkigt utan viss djup finns med.
Boken Bara lite till, som är skriven av Simona Ahrnstedt, är en romantisk feelgood-roman. Boken har en klassisk handling med en kvinna, Stella, i huvudrollen. Berättelsen i den här boken är inte unik på något sätt men den blir inte sämre för det.
Simona är väldigt duktig på att skriva om romantik och kan verkligen ta fram de rätta känslorna hos läsaren när hon beskriver kärlek och attraktion.

Boken handlar om Stella som förlorar allt som är meningsfullt för henne. Hon bor i Stockholm men under dessa omständigheter känner hon inte att hon kan vara kvar i den pulserande storstaden. Hon bestämmer sig för att åka till en liten stad i Skåne och bosätta sig på landet. Livet på landet bjuder på mycket mer än hon hade kunnat ana.

Simona är ingen nybörjare och det märks i denna bok. Hennes beskrivningar av känslor och relationer är verklighetstrogna och gör att man som läsare får en hög inlevelseförmåga.
Gillar verkligen Simona Ahrnstedts böcker och karaktärer. Bara lite till är en mysig berättelse som gjorde mig alldeles varm inombords. Vill ta mitt pick och pack,flytta till Laholm och träffa en bonde nu direkt.
Härlig feelgood/romance som fick mig att drömma mig iväg. Intriger håller historien levande! Läsvärd, helt klart.
Bara lite till är en romantisk roman av Simona Ahrnstedt. Den handlar om Stockholmstjejen Stella som över en natt förlorar allt - pojkvän, bostad och jobb. I ett desperat försök att komma till rätta med livet och tankarna åker hon till ett litet torp i Laholm. Där börjar arbetet med att hitta sig själv igen. En härlig roman som lämnar en varm känsla hos läsaren.

Simona Ahrnstedt är en av Sveriges främsta författare när det gäller feelgood och romantiska romaner. Hon är en mästare på att skapa en hög igenkänning med sina karaktärer. Precis som hennes tidigare böcker har denna bok väl utvecklade karaktärer som berör. Stella är en typisk storstadstjej som har ett perfekt liv tills allt rasar samman. Den ena saken efter den andra faller samman och den perfekta fasaden försvinner. Hon har, precis som många andra skulle ha i hennes situation, ett så kallat psykbryt. Hon super sig redlöst berusad, gråter och stalkar ex-pojkvännen. Händelser som dessa och den träffsäkra beskrivningen gör att författaren når ut till sin läsarkrets. Många känner igen sig, vilket skapar en ökad sympati för Stella.

Stella beger sig till ett litet torp ute på landet för att ta tag i sitt liv och hitta sig själv. Här blandas något djupare tankar om självinsikt, vikten av att våga lite på sig själv och följa magkänslan. Den beskriver på ett gripande sätt hur viktigt det är att stänga av omvärldens kritiska röst och att sluta lyssna på andra. Denna mer insiktsfulla del av boken vävs effektivt in med humor och oväntade händelser. Ute vid torpet möter Stella lantliv med allt vad det innebär. Simona Ahrnstedts böcker har alltid en stor dos av romantik och självklart är det ett viktigt element även i denna roman. Stella träffar en bonde som bjuder henne på välbehövlig romantik.

"Bara lite till" är en lättläst och härlig feelgood-bok. Självklart har boken, precis som författarens tidigare böcker, en stark kvinnlig huvudkaraktär. På en effektivt och humoristiskt sätt blandas kärlek, underhållning, passion, sex och dramatik samman. Med andra ord innehåller den alla ingredienser för en bra romantisk bok. Ett givet val för alla som gillar denna genre.