Flyt som en fjäril

Elin Nilsson
Miranda satsar stenhårt på att ta sig till SM i simning. Hon tränar nio gånger i veckan. Bästa kompisen tillbringar all sin tid med sin nya pojkvän och föräldrarna bryr sig bara om storebrorsan. Miranda tränar hårt och tar i så att det känns som om hon nästan ska explodera.
2 utgåvor
Välj utgåva
Flyt som en fjäril, stick som ett biSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150115529
Flyt som en fjäril, stick som ett biSvenska - E-bok
ISBN: 9789150116229
Miranda älskar att simma. Hon tränar nio gånger i veckan och satsar på att bli bäst i Sverige. Bästa kompisen Johanna är ständigt upptagen av att vara med sin nya kille och föräldrarna bryr sig bara om storebrorsan som har fastnat i ett dataspelsberoende.

Det är bara i simhallen som Miranda trivs. Hon tränar och tränar, tar i så att det känns som om hon ska explodera. Men att ta sig till SM i simning är inte det lättaste.

Jag gillar verkligen Miranda, och tycker att det är häftigt att hon satsar stenhårt på att nå sina mål inom simningen. Språket flyter förvisso på ganska bra, men jag tycker att det är lite torftigt. I boken finns några blogginlägg från Johannas blogg, och språket där tycker jag är autentiskt, det skulle mycket väl kunnat vara skrivet av en tonåring.