Alla tre julbakar

Alla tre luciabakar
Bok av Maria Nilsson Thore
Härlig igenkänning när det degas på förskolan Ärtan! Kompisarna Valle, Idde och Ester ska baka pepparkakor. Deras gosedjur är också med. Det finns många kakformar att välja mellan. Valle väljer hästen, för den ser nästan ut som hans enhörning. Och grisformen ser ut som Iddes gosegris! Men Ester vet inte vad hon ska välja. Det finns ju ingen form som ser ut som hennes muskotar ... Maria Nilsson Thore är en av våra mest älskade illustratörer och bilderboksskapare. Hennes stämningsfyllda bildvärldar rymmer storslagna känslor och kluriga små detaljer för både barn och vuxna att upptäcka och förlora sig i. "Alla tre julbakar" är den elfte fristående delen i serien om "Alla tre" - charmiga och uppskattade bilderböcker i förskolemiljö.
2 utgåvor
Välj utgåva
Alla tre julbakarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178036301
Alla tre julbakarSvenska - E-bok
ISBN: 9789178036899
I Alla tre julbakar får vi följa med Idde, Valle och Ester när de bakar pepparkakor på förskolan ärtan. De ska baka inför luciafirandet som de ska ha med föräldrarna. Fröken kavlar ut papparkaksdegen och alla får välja vilken form just de vill använda till sin deg. Valle och Idde väljer formar som passar till deras gosedjur (formarna hästen och grisen) men Ester hittar ingen form som passar hennes muskotar. Vad ska hon göra nu?
Ja vad ska Ester hitta på. Det är ett bekymmer. Men som alltid finns det en lösning och den hittas förstås av de kluriga vännerna.

Detta är en fin bok med hög igenkänning för alla på förskolan där det inför jul både var luciafirande och sedan kanske pepparkaksbak (Lilla bokslukaren bakade pepparkakor på sin förskola men också hemma). Alla delar av bakandet finns med med kavling och trycka ut figurer så jag tänker det är en bra bok att läsa inför bakning för de mindre. Bilderna är som vanligt härliga och illustrerar fint bakning, glädjen men också hur Ester inte alls tycker det är roligt när hon inte kan göra sina muskotar.