Mannen som hyrde en familj

Susanne Brijker

Gustav har haft en lång och framgångsrik karriär i sitt liv. En karriär som tar slutar fortare än han hade tänkt sig när han plötsligt drabbas av en stroke. Stroken förändrar hans liv för alltid och han inser hur ensam han har blivit av att bara fokusera på sin karriär.

5 utgåvor
Välj utgåva
Mannen som hyrde en familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977606
Mannen som hyrde en familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977590
Mannen som hyrde en familjSvenska - Pocket
ISBN: 9789176971956
Mannen som hyrde en familjSvenska - E-bok
ISBN: 9789175577791
Mannen som hyrde en familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977583
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Book Outlet
145 kr + 25 frakt
Bokus
169 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Adlibris
169 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
208 kr + 59 frakt
Kajsa Asplund
Postad på Omnible
20 mars 2020
Betyg 4
Många kan känna rädslan över att bli ensam på ålderns höst. Att sitta på ålderdomshemmet och inte ha någon som kommer och hälsar på dig. Det händer Gustav.
Gustav har haft en lång och framgångsrik karriär i sitt liv, han har det gott ställt, ett bra jobb och en stort och fint hus alldeles för sig själv. Men mitt under ett viktigt möte drabbas Gustav av en stroke och ingenting blir sig likt i hans liv längre.
Han som är van att vara självständig och vara den som styr behöver nu hjälp av andra. Efter ett olyckligt fall hemma i huset inser han att det inte finns något annat att göra än att flytta in på ett hem. Han väljer det absolut bästa hemmet som finns att tillgå men väl där inser han hur ensam han har blivit.

Förut kunde han omge sig av kollegor och andra viktiga affärsmän, han var uppvuxen med ett helt dussin syskon och det var alltid liv och rörelse. Nu har han förlorat kontakten med alla syskon och när han försöker återuppta den inser han att ingen är kvar i livet.
På hemmet börjar han fundera över sina livsval och om han hade kunnat göra något annorlunda. För att råda bot på sin ensamhet bestämmer han sig för att han ska hyra en familj.

Författaren har på ett humoristiskt sätt gestaltat dels huvudkaraktären och ett liv i ensamhet. Susanne har verkligen lyckats fånga Gustavs personlighet och hans olika skämt genomsyrar hela boken. Mannen som hyrde en familj är en bladvändare men också en tankeställare om vad som faktiskt är viktigt i livet.