Rekordskolan, #1

Vägen dit

Bok av Katarina Ekstedt och Anna Winberg
Du är antagen till... REKORDSKOLAN! Silje, Rurik och Kostas är nio år, och ingen av dem passar riktigt in. Silje bor i den fina stadsdelen Tigerholm, men är den enda där som har TUPPKAM och rockig stil. Ruriks familj vill bara träna, tävla och vinna i friidrott, men själv gillar han mest att STUDSA runt i naturen. Och Kostas är SUPERSMART, har redan hoppat över tre klasser i skolan, men har inga riktiga vänner och hänger mest på biblioteket och spelar schack med 80-åriga Allan. Alla ansöker de till REKORDSKOLAN, ett internat på en avlägsen ö, där vad som helst verkar kunna hända. Där håller alla lärare olika rekord och skolans rektor är världens längsta man. En KONSTIG plats där man bor i en trädkoja, ett torn eller i ett cirkustält. Allt verkar till en början bara spännande, men det finns också moln på himlen, till exempel tvillingarna Sanja och Manji, och de strikta reglerna - blir man verkligen avstängd från skolan om man missar tiden? Klockan tickar... REKORDSKOLAN - Bok 1 Vägen dit! är första delen i en ny serie om rekord, vänskap, relationer och äventyr! A.K. Björnsdotter Sääf är en pseudonym för författarna Katarina Ekstedt (författare till bilderboksserien om Kaj som lär sig...) och Anna Winberg Sääf (författare till tre vuxenromaner) och är deras första gemensamma bok om eleverna på REKORDSKOLAN och deras äventyr tillsammans.
3 utgåvor
Välj utgåva
Rekordskolan Bok 1. Vägen ditSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188549525
Rekordskolan: vägen ditSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178758005
Rekordskolan - Del 1 - Vägen dit!Svenska - E-bok
ISBN: 9789188549655
Jag är väldigt tveksam till den här boken. Jag gillar den inte alls mycket. Det går alldeles för fort fram och jag hänger inte alls med när det byter perspektiv mellan Silje, Rurik och Kostas. Ena sidan har de ansökt till skolan och på nästa sida börjar de i skolan.
Det är ganska likt Harry Potter i handlingen, vilket är en nackdel i denna bok. Även korrekturläsningen har det slarvats med, ganska mycket stavfel och det är inget bra språk. En sak jag tyckte var konstigt är att det står på baksidan att man blir avstängd om man kommer försent men det nämns ingenstans i boken, förutom att någon lärare säger något i stil med "kom i tid".
Jag gillar illustrationerna i boken och de är verkligen något jag gillar.
Jag gillar inte heller den stora cliffhangern på slutet. Det tillför ingenting. Egentligen tycker jag att boken är väldigt platt och inte tillför så mycket.
Samtidigt vill jag tycka om boken. Det har ett bra budskap med att vara unik och gå sin egen väg men det håller inte ända fram.