Hennes gröna ögon

Bok av Anne Liljeroth
Berättelsen om Isabelle tar dig med på en resa där hon söker i sitt förflutna för att få svar på varför hon upplever sig som annorlunda. Sökandet leder fram till familjehemligheter och många frågor som måste få svar. När du läser boken kommer du att uppleva Isabelles ensamhet och vilja att få veta mer om sin mor och du vill precis som Isabelle få svar på alla frågor.
3 utgåvor
Välj utgåva
Hennes gröna ögonSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177991144
Hennes gröna ögonSvenska - E-bok
ISBN: 9789177991151
Hennes gröna ögonSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991915
Annorlunda bok som handlar om en kvinna med gröna ögon som söker sitt ursprung. Spännande och man undrar hur allt hänger ihop.
Underhållande och snabbläst om en kvinna med gröna ögon! Kul att läsa om en huvudkaraktär som är sjuksköterska.
Första boken på min lilla semester läste jag ut framför brasan igår kväll. Det regnade och åskade en del på dagen igår så det var lite svalt på kvällen. Det passade också bra med stämningen i boken Hennes gröna ögon av Anne Liljeroth. Huvudpersonen Isabelle föds med ovanligt gröna ögon, smaragdgröna. Färgen är ärftlig och Isabelles mamma har samma gröna ögon. Med färgen följer också ett extra sinne, man är extra mottaglig för andra människors känslor och tar gärna på sig dem. Isabelle upptäcker snart att hon har förmågan att veta vad andra tänker säga och hur deras tankar går innan de själva har formulerat dem. Allt detta och lite till gör att Isabelle helst inte umgås i för stora sällskap eller i stökiga miljöer. Hon arbetar som sjuksköterska på en palliativ avdelning och trivs väldigt bra där. Hennes förmågor passar bra in i denna miljö.En dag kommer det en äldre dam som bara har en kort tid kvar att leva dit - med samma gröna ögonfärg! Isabelle som inte har fått veta något om sina morföräldrar blir nästan som besatt av att få höra kvinnans historia. Tyvärr har hon drabbats av en stroke och kan inte längre tala. Däremot kommer det en äldre man och besöker henne ofta som bit för bit långsamt ger Isabelle ledtrådar om både kvinnans och hennes egen bakgrund. Men är de verkligen släkt och hur i så fall? Kvinnan har inga anhöriga kvar i livet. Samtidigt brottas Isabelle med känslan av att vara ensam, vill hon verkligen leva ensam, och så småningom dö ensam som så många av hennes patienter? Men hur hittar man någon mitt i livet som inte bara fascineras av hennes ögonfärg. Och vad är det för hemlighet hennes mamma döljer? Det är en lite annorlunda roman om att vara udda, speciell och väldigt känslig. Det handlar även om ensamhet och om längtan att vara en del av något. Jag gillar språket och hur karaktärerna i boken är så vanliga men ändå så speciella. Rekommenderar varmt denna bok!
En fin berättelse om sårbarhet, känslighet, ensamhet, tvåsamhet, skam, det förflutna och dess påverkan i hur vi formas som individer och inte minst handlar boken om livet och döden. Mysig och utspelar sig i ett lagom tempo väldigt mycket i vardagen med både små och stora bekymmer som jag tror de flesta kan känna igen sig i!