Dan före dan

Bok av Felicia Welander

Sigrid återvänder i hemlighet till Sverige för att överraska sin familj vid jul. Det visar sig dock att de har andra planer och hon blir ensam. Hon bestämmer sig för att hitta en dejt till jul, men det går inte som hon tänkt sig. Vi följer henne i ett snöigt Hälsingland och ett juligt Stockholm.

4 utgåvor
Välj utgåva
Dan före danSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187879593
Dan före danSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789187879616
Dan före danSvenska - E-bok
ISBN: 9789187879609
Dan Före DanSvenska - Okänt
ISBN: 9789187879869
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Plusbok
49 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Dan före dan
49 kr
Bokextra
175 kr + 49 frakt
Ej verifierad butik
Dan före dan
175 kr
Bokus
179 kr fri frakt
Akademibokhandeln
199 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Dan före dan
199 kr
Ginza
201 kr + 39 frakt
Adlibris
201 kr fri frakt
Ej verifierad butik
Dan före dan - inbunden, Svenska, 2019
201 kr
Book Outlet
230 kr fri frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
169 kr + 59 frakt
En bok som gav fantastiskt fin julkänsla men även väckte tankar om familj och vänner eller kanske snarare avsaknad av men också om hur fint det kan bli med nya kontakter.
De senaste dagarna har jag inte kunnat sluta läsa denna julroman. Legat vaken på kvällarna och läst sida efter sida. En bok som skapar eftertanke kring bl.a ensamhet och vänskap.
Dan före Dan är en juldoftande berättelse om vänskap och varför är det okej att känna sig lite ensam ibland. Att vara ensam på julafton är dock inget man önskar någon. Boken utspelar sig i ett krispig Stockholm och bland snötäckta Hälsingeskogar. .
—————
I boken följer vi inte bara huvudkaraktärer Sigrid utan några andra viktiga personer runtomkring henne. Agneta, som inte orkar julstressen i år och åker istället iväg till en solsemester med sina kompisar. Stoffe, som är inte bara en bra arbetskamrat, utan en vän som finns som en trygghet för Sigrid när något går inte riktigt som hon planerat. Nina, det bästa barndomskompis som gör Sigrid sällskap på sista minuten, trots att hon har fullt upp med egen familj. Och sist men inte minst, Ulla som blir en räddning för Sigrid när hon hade minst av allt väntat sig. .
—————
Boken beskriver en traditionell jul med luciafirande, pepparkaksbak, lussebullar, julpynt och julbord. Vi får även en blick om jul och traditioner kring julen som fanns tillbaka i historia och hur det egentligen började vilket är väldigt intressant. .
————
En härlig feelgood julroman där vi följer Sigrids kamp att slippa vara ensam på julafton, mysigt bok som ni inte får missa! .
Lättsam julläsning som inte lämnar några djupare spår, men som är som en riktigt god pralin medan man läser den. Den flyter på bra, är riktigt trevlig och välskriven, men inte så mycket av en överraskning. Lagom läsning efter en skidtur eller istället för en shoppingrunda, uppkrupen i fåtöljen och med en stor kopp te. Om man vill ha en bok som gör en på gott humör är det här rätt bok. Förvisso berör den tyngre ämnen, men inte på ett betungande vis.

Jag gillar att det är bra flyt i dialogerna. En sak jag verkligen uppskattar är att boken slutar där den slutar. Många (framför allt anglosaxiska) romaner i samma genre hade innehållit några sidor till och slutet hade blivit övertydligt (och kanske lite väl tillrättalagt). Vi förstår mycket väl hur det kommer att sluta, men det sista lämnas åt fantasin på ett bra sätt. Det är modigt av författaren att göra så.

Om man gillar att se julfilmer är det här bokvärldens motsvarighet. Lättsmält utan att vara ytligt.
I början gillade jag inte riktigt Sigrids karaktär, utan tyckte hon var lite småjobbig, men under berättelsens gång så blev hon lite lättare att tycka om. Hon tar hjälp av kollegan Stoffe i jakten på kärlek och den är rätt så förutsägbar hur den ska sluta på den punkten. Men så är ofta fallet när det kommer till feelgoodböcker och det är ju en del av charmen med dem. Sigrid älskar julen verkar det som då hon kan en hel del fakta om julen. Jag gillar vänskapsaspekterna i boken och det faktum att den utspelar sig både i Stockholm och Järvsö. Stugan i Järvsö verkar vara riktigt mysig och en sådan plats som man gärna hade firat jul på.