Bete sig

Bok av Linda Jones
Hur ska man bete sig när ens föräldrar bestämt sig för att skiljas? Stina är vuxen, men vill inte alls bara gå vidare i livet som om inget hade hänt. Istället lämnar hon allt och tar sig till en ensligt men vackert belägen fjällstuga. Allt för att klara sig själv, hur tufft det än är.
3 utgåvor
Välj utgåva
Bete sigSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188665218
Bete sigSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188665256
Bete sigSvenska - E-bok
ISBN: 9789188665225
Den här boken är så fint skriven om hur det är att ta det där steget ut i vuxenvärlden, allt kanske inte är glasklart och vägen kanske inte alltid är utstakad. Den handlar om kärleken till sina föräldrar och hur hanterar man egentligen en skilsmässa. Det är en lågmäld bok i ett ganska sakta tempo men den innehåller väldigt mycket. Jag kan varmt rekommendera den!
Stinas värld faller samman när hennes föräldrar ska skilja sig. Detta samt krav och förväntningar på Stina från omvärlden leder till att Stina lämnar allt och flyttar till en stuga mitt i ingenstans.

Men som jag älskade den här boken! Jag har läst den under ett dygn. Det händer inte i min värld men jag kunde ju inte sluta. Jag älskade allt med boken. Kände igen mig så mycket i Stinas liv även om jag inte varit med om exakt samma saker. Så fin, så bra! Karaktärerna, miljön, tankarna. En fin historia om en fin tjej.
Stina är i tjugoårsåldern och är hemkommen till sin norrbottniska by efter arbete i Norge och Asien-resa med sina två bästisar. Hon har sökt och kommit in på läkarprogrammet och förbereder sig för flytt söderut medan hennes vänner vill bli kvar och bilda familj tidigt. Hemmavid är saker inte som vanligt då föräldrarna har bestämt sig för att skiljas. Stina pausar allt och hyr en stuga mitt ute i skogen för att fly. Jag gillar verkligen böcker som utspelar sig i norra Sverige och detta är inget undantag. Dialekten, naturen, miljön. Vikten av att få sörja, att navigera sin väg som ung vuxen och vänskap är fina teman genom boken. En väldigt trevlig debutroman!