Digitant – Nya steg

Bok av Malin Perlheden
Det här en bok som tar tag i ett problem som faktiskt tynger många människor i Sverige idag och som levererar en lösning på detta problem. Problemet består i att inte kunna tillräckligt om den digitala världen för att kunna delta i samhällets erbjudanden, krav och utveckling på ett bekvämt sätt. Lösningen som levereras är utbildning på ett lättillgängligt sätt.
98% av Sveriges befolkning har idag tillgång till internet, men trots detta så uppger över en miljon människor att de lever i ett digitalt utanförskap. Om du är en av dom som känner att du behöver en knuff in i den digitala världen så är denna bok för dig.

Boken är verkligen välskriven och pedagogisk. Boken är uppdelad i olika kapitel så som vett och etikett på nätet, underhållning, hur du tar kort med din mobilkamera och mycket mer. Man får väldigt tydliga och enkelt förklarade steg-för-steg-instruktioner, både med text och bilder. Min känsla när jag läser är att du som läsare inte kommer misslyckas att förstå hur du ska göra för att lyckas till att exempel installera Facebook. Det är väldigt tydligt och lätt att förstå. Viktigt att berätta är att denna bok utgår från att du använder I-Phone. Jag tycker boken passar alla som känner sig obekväma med den digitala världen.