Detektiv Långöra & Bonkostölden

Bok av Andreas Svalander
Holger ser ut som vilken kanin som helst - nästan. Men han drömmer om att vara en privatdetektiv så som han har sett dem på tv. Frågan är bara, hur går en kanin till väga för att bli en detektiv? Följ med när Detektiv Långöra tar sig an sitt första fall!
3 utgåvor
Välj utgåva
Detektiv Långöra och BonkostöldenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198477825
Detektiv Långöra och BonkostöldenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789198477870
Detektiv Långöra och BonkostöldenSvenska - E-bok
ISBN: 9789198477856
Jag gillar verkligen boken! Den är spännande och jag gillar att författaren valt en kanin som huvudperson. Jag gillar att boken är väldigt lättläst. Jag tror att boken passar väldigt bra som högläsningsbok, men även att läsa själv för de som kan. Jag tycker om att det inte är så många karaktärer att hålla koll på. Jag tycker verkligen om att författaren valt att Holger känner sig felplacerad som kanin. Det är säkert många barn som kan känna igen sig.
Jag tycker väldigt mycket om illustrationerna i boken. De är väldigt färgglada och fina!
Holger, Detektiv Långöra, slänger sig in i utmaningen med att vara detektiv - men han är nervös och har sviktande självförtroende. Han är precis som du och jag, fast han är en kanin. Boken handlar alltså inte enbart om att lösa ett mysterium, utan också om att våga be sina vänner om hjälp och framförallt att våga tro på sig själv.

Det är en humoristisk kapitelbok som tillför något för såväl barn som vuxna. Boken lämpar sig väl för högläsning, då den har lagom långa kapitel och illustrationer som förhöjer läsupplevelsen. Den rekommenderade åldern är 6 - 9 år, men den är skriven för att passa fler även utanför det spannet.

Författaren till Detektiv Långöra och Bonkostölden är Andreas Svalander och boken är illustrerad av Emma Svalander. Illustrationerna är verkligen underbara, och gör att man som läsare verkligen känner att man är med på plats i allt som händer.