Finding Stevie

Cathy Glass
Cathy är en erfaren fostermamma som får höra att ett av hennes kommande fosterbarn är genderfluid. Pojken ifråga heter Stevie och är fjorton år. Han behöver ett hem hos Cathy eftersom hans mamma sitter i fängelset och morföräldrarna inte kan hantera honom. Nu spenderar han mycket tid på internet och ignorerar Cathys varningar om att chatta med främlingar online.
3 utgåvor
Välj utgåva
Finding Stevie : A Dark Secret. a Child in Crisis.Engelska - Pocket
ISBN: 9780008324292
Finding StevieEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780008324315
Finding Stevie: A dark secret. A child in crisis.Engelska - E-bok
ISBN: 9780008324308
Fjortonårige Stevie och hans två småsyskon bor hos sin mormor och morfar eftersom deras mamma sitter i fängelse. Stevie är genderfluid, vilket är något som hans mormor och morfar har svårt att förstå och acceptera. De kan inte längre hantera Stevies utåtagerande och trotsiga beteende. Därför låter de honom placeras i fosterhem. Han hamnar hos Cathy och hennes tre vuxna barn. Likt de flesta ungdomar spenderar Stevie mycket tid på internet. Cathy varnar honom för de faror som finns på nätet, men för Stevie det är redan för sent. Samtidigt berättar Stevies småsyskon att de har en hemlighet som de inte kan tala om, vilket oroar Cathy. Har småsyskonens hemlighet någonting med Stevie att göra? När hemligheten väl kommer fram inser Cathy att det är mycket, mycket värre än hon kunnat föreställa sig.

Finding Stevie är baserad på en verklig händelse. Det är en berättelse om en ledsen och vilsen tonåring som försöker skapa sig sin egen identitet. Tonåren är en jobbig tid för de allra flesta av oss, men för Stevie, som försöker hitta sin sanna könsidentitet och dessutom har en mamma som sitter i fängelse, är den extra jobbig. Det är en otroligt gripande berättelse med en klassisk dramaturgi, där spänningen stegras allt eftersom berättelsen fortskrider och som sedan får sin upplösning i slutet av boken.