Rebell

Bok av Marie Lu
 Eden Wing har i åratal levt i sin brors skugga. Trots att han är toppstudent på sin skola i Ross City, Antarktis och en briljant uppfinnare, känner de flesta till honom enbart som Daniel Wings lillebror. Ett decennium tidigare var Daniel känd som Day, pojken från gatan som ledde den revolution som räddade Republiken. Men Day är inte längre den unga man som en gång var nationens hjälte. Han har lämnat sitt gamla liv bakom sig och gömmer sig nu från världen. Allt som betyder något för honom är att hålla Eden i säkerhet, även om det kräver att han ger upp June, sitt livs stora kärlek. Bröderna måste försöka acceptera vad de har blivit under sin tid i Republiken, men en ny fara smyger sig in i det glapp som uppstått mellan dem. Och snart blir Eden så djupt indragen i Ross Citys mörka om - råden att inte ens hans legendariske bror kan rädda honom. Åtminstone inte ensam.   MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-serien, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Rebell är den fjärde och avslutande boken i Legend-serien.
8 utgåvor
Välj utgåva
RebelEngelska - Pocket
ISBN: 9781250258045
RebelEngelska - Pocket
ISBN: 9780241436479
RebelEngelska - Inbunden
ISBN: 9780241436448
Rebel : A Legend NovelEngelska - Inbunden
ISBN: 9781250221704
RebellSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178933037
RebelEngelska - Inbunden
ISBN: 9781432871383
RebellSvenska - E-bok
ISBN: 9789178933044
RebelEngelska - Pocket
ISBN: 9780241436455
Rebell är fjärde och avslutande boken i Legend-serien – författarens debut som blev ett stort genombrott. Jag hade inte väntat mig att det skulle komma en fjärde bok, jag trodde serien var slut efter tredje boken. Därför blev jag jätteförvånad, men glad, när jag såg att denna skulle släppas.

Jag älskade de tre andra böckerna, och minns att jag plöjde nästa hela tredje boken på en dag. Därför har jag självklart ganska höga förväntningar på denna boken, men tyvärr måste jag säga att jag blir lite besviken.

Själva historien är jättebra, men det känns hela tiden som att jag sitter och läser Warcross eller Wildcard, som Marie Lu också skrivit. De två gillade jag också väldigt mycket, men här gillar jag det inte alls. Jag känner inte igen mig i den värld där allting utspelas, vilket också är ganska logiskt då författaren förlagt handlingen till en helt annan plats än de tre andra böckerna.

Jag känner också att boken är lite för kort. Som att författaren ville skriva boken, men inte hade tillräckligt med material för att göra en lika tjock som de andra. När handlingen väl kommer igång är det så lite kvar av boken att jag litegrann förstår att jag inte kommer bli nöjd, för att det kommer gå alldeles för fort mot slutet.