The beautiful ones : den officiella biografin

Bok av Prince
The Beautiful Ones är ett intimt porträtt av hur Prince Rogers Nelson, född i Minnesota, förvandlades till Prince en persona med en unik konstnärlig vision och ett eget liv. Den skildrar Prince innan hitsen som skulle komma att definiera honom, en fascinerande historia om en vår tids största artister, berättad med hans egna ord med aldrig tidigare publicerade foton och utkast till texter, och den officiella biografin han skrev på innan sin tragiska död. Redaktören Dan Piepenbring arbetade tätt med Prince under hans sista månader i livet, en tid då Prince funderade mycket på hur han skulle avslöja mer om sig själv och sina idéer för världen, och samtidigt bevara mystiken han så noggrant odlat. The Beautiful Ones är inte bara en hyllning till en ikon, utan ett litterärt verk i sin egen rätt, mättad med de unika idéer och musikaliska världar Prince skapade. Boken har varit en New York Times-bästsäljare och utsågs till en av årets bästa musikböcker av New York Times samt en av årets bästa böcker av The Guardian och Washington Post. Pressröster: "Den finaste och värdigaste boken om Prince" - Jan Gradvall, TV4 Nyhetsmorgon "Fantastiskt rörande" - Washington Post "The Beautiful Ones är inte en läsning, utan en upplevelse, en nedsänkning i ett musikgenis hjärna" - USA Today
Detta är nog första gången som jag läst en bok som har en inledning på 50 sidor. Men jag förstår varför den är så lång. Den ligger till grund för vad som komma skall kan man säga.
I ärlighetens namn så visste jag inte så mycket om Prince, förutom att det var han som sjöng Purple rain. Men i och med denna bok så har jag fått ett lite bättre grepp om honom och det känns som att hela boken är ett konstverk. Ett konstverk utan raka linjer. Ibland är vissa ord fetmarkerade, ibland är det stor bokstav på första bokstaven i ordet mitt i en mening osv. För mig som gillar att hålla mig innanför strecken när jag målar har lite svårt för denna konstnärliga layout, men jag förstår tanken med det.
Det finns många foton med i boken och det gillar jag.
Jag tror att denna bok kommer finnas hos musikfantaster runt om i världen.