Kvinnan i den vita kimonon

The Woman in the White Kimono
Bok av Ana Johns
Två kvinnor skiljs åt av både hav och årtionden, ändå är de oupplösligt sammanlänkade av gemensamma hemligheter. Japan, 1957. Sjuttonåriga Naoko Nakamuras arrangerade äktenskap ska säkra hennes familjs ställning i det traditionella japanska samhället. Men Naoko är förälskad i en amerikansk sjöman och om hon gifter sig med honom kommer hon dra skam över hela sin familj. När det visar sig att Naoko bär på sjömannens barn faller hon i onåd och blir ivägskickad, och tvingas till ofattbara val med konsekvenser som kommer att kasta sin skugga över flera generationer. USA, nutid. Medan Tori Kovac sköter om sin döende pappa hittar hon ett brev med ett omskakande avslöjande. Tori ger sig av för att ta reda på sanningen, på en resa som för henne till en avlägsen kuststad i Japan där hon måste möta det förflutnas demoner för att bana väg för försoning. Kvinnan i den vita kimonon är inspirerad av verkliga händelser, och målar upp ett brännande porträtt av en kvinna som slits mellan sin kultur och sitt hjärta, och en annan kvinna som gett sig av på en resa för att upptäcka vad ett hem verkligen är. "En historisk roman som bygger på noggrann research, inspirerad av författarens fars upplevelser under militärtjänsten. Den belyser ett mörkt kapitel i Japans historia som är okänd för många läsare." - BOOKLIST "Johns väver samman det förfl utna och nuet på ett fantastiskt sätt ... berättelsen är sprungen ur grundliga efterforskningar, den är rörande med en filmisk känsla." - TORONTO STAR "En stark och minnesvärd debut." - PUBLISHERS WEEKLY Ana Johns studerade radio- och tv-journalistik och arbetade i över tjugo år inom kulturen, både som konstnärlig ledare och som egen företagare, innan hon sadlade om till att skriva skönlitterärt. Kvinnan i den vita kimonon klättrade omedelbart upp på Globe and Mail & Toronto Stars bästsäljarlista och blev utvald av BBC Radio2 Book Club. Boken finns utgiven på 20 olika språk och är hennes första historiska roman.
9 utgåvor
Välj utgåva
The Woman in the White KimonoEngelska - Inbunden
ISBN: 9780778308140
The Woman in the White KimonoLjudbok
ISBN: 9781488206726
Kvinnan i den vita kimononSvenska - Pocket
ISBN: 9789188827951
Kvinnan i den vita kimononSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788742801918
Kvinnan i den vita kimononSvenska - Okänt
ISBN: 9788742801901
Det här är en bok om kärlek och traditioner. Den ger en inblick i det Japanska livet och de traditioner som präglar allt från enkla göromål i hemmet till stora beslut i affärslivet.

Det märks tydligt att det ligger omfattande research bakom denna bok som tar avstamp i verkliga händelser även om historien i sig är påhittad.

Man känner verkligen med Naoko och kan inte sluta läsa för man vill veta hur det går.

Tyvärr får jag inte alla svar som jag vill vilket dra ner betyget till en fyra.
Jag vet inte vad jag skall säga mer än WOW !!! Den här spektakulära, storslagna, tragiska och kärleksfulla berättelse tog mig verkligen med storm.

Det här en familjesaga som berör två så olika familjer, en japansk och en amerikansk, det är en tragisk historia som inspirerats av verkliga händelser och det berör en tid och period i Japans historia som man helst inte vill prata högt om. Det är en storslagen kärlekshistoria men det är så mycket mer, det är en berättelse om rasism, historiska traditioner, en kamp mot militären och staten men det är framförallt en historia om en moders villkorslösa kärlek, och förmågan att finna frid och förlåta och styrkan att kämpa och slåss för sitt liv.

Författarens djupa kunskap i Japans kultur, historia och traditioner omgärdar berättelsen och beskriver en värld som är så okänd för mig men det är det som gör historien så levande att jag nästan kan se de olika scenerna framför mig.

Jag kan inte göra annat än att uppmana er alla att läsa denna underbara berättelse och när ni gör det hoppa inte över författarens anteckningar i slutet, dem ger berättelsen en ytterligare dimension.