Vertical

Bok av Rex Pickett
Det här är den andra delen i Picketts serie Sideways Trilogy. Precis som i seriens första del, Sideways, får vi möta författaren Miles, hans mamma Phyllis samt vännen Jack som försöker försörja sig på tillfälliga skådespelarjobb. Den här gången ger sig trion ut på en långresa tillsammans med en vårdare med filippinska rötter.
10 utgåvor
Välj utgåva
VerticalEngelska - Okänt
ISBN: 9780615392189
VerticalLjudbok
ISBN: 9781483061719
VerticalEngelska - Pocket
ISBN: 9780997545906
Vertical : the follow-up to SidewaysEngelska - E-bok
ISBN: 9780983143437
Vertical (the sequel to 'Sideways')Okänt
ISBN: 9781470897253
Vertical: the sequel to sidewaysPocket
ISBN: 9780983143444
Vertical Collector's EditionInbunden
ISBN: 9780983143413
Vertical: Library EditionOkänt
ISBN: 9781470897239
Vertical: Library EditionOkänt
ISBN: 9781470897260
Filmen Sideways fick många fans världen över; dramakomedin där vännerna Miles (spelad av Paul Giamatti) och Jack ger sig iväg på en roadtrip genom Kaliforniens vindistrikt är en ganska skön berättelse som ger mersmak. Hur gick det för de båda vännerna sen? Det här får du reda på genom att läsa uppföljaren till romanen Sideways, med namnet Vertical. Här har författaren Rex Pickett valt att åter följa Miles och Jack på en resa i vindrickandets tecken. Den här gången är de dock inte ensamma.

Miles gamla mor Phyllis har kommit till ett vägskäl i livet där hon antingen har att välja på att läggas in på ett hem eller att flytta hem till sin syster, som bor vid Lake Michigan. Hon väljer det senare alternativet och Miles antar uppdraget att leverera sin mamma till systern. Det handlar dock inte om att resa raka spåret dit; Miles (som numera är en uppskattad författare) har lovat att deltaga vid ett event i Pinot-vinets tecken och väljer således att inkludera detta i resan. För att kunna klara av detta äventyr får de sällskap av mammans skötare, samt vännen Jack förstås. Som de flesta som läst Sideways redan förstått kommer resan inte att flyta på helt felfritt. Mycket hinner hända längs vägen; både lyckade och lite mer dråpliga händelser.

Så till de positiva och negativa upplevelserna av Vertical. Undertecknad är sedan tidigare mycket förtjust i Sideways, både som bok och som film så motivationen var hög att läsa uppföljaren. Känslan efter att ha läst romanen är att jag är mycket nöjd över att ha läst den. Det var en "skön" bok att läsa; den innehåller ganska mycket feel-good trots att vissa delar av den egentligen är lite mörka och sorgsna. Likt föregångaren så ger även denna bok en viss mersmak, som förvisso går att råda bot på genom att läsa även den tredje boken i serien. Vidare får den som är intresserad av vin sitt lystmäte; fokus här är på Pinot-vin, något som uttrycks i det närmaste kärleksfullt.

Finns det då något negativt att säga? I ärlighetens namn inte så mycket. Möjligen att romanen kunde ha varit längre, men det är förstås ett gott betyg. Den här boken rekommenderas varmt till de som är intresserade av vin samt förstås de som redan är fans av föregångaren Sideways. Den är också för de som önskar något ganska lättläst och lättillgängligt.