Why Time Flies

Bok av Alan Burdick
Burdick har skapat något unikt och underbart i denna bok. En bok som utan tvekan kommer att förtjusa filosofer, entusiastiska läsare av vetenskapen och dessutom de människor som verkligen frågar sig själva; vart tog tiden vägen? En undersökande bok baserat på fakta invävd med Burdicks egna livs berättelse tar läsaren på en unik resa genom tiden.
Det finns förmodligen ingen bättre tid att läsa Alan Burdicks underhållande och tankeväckande forskning av tiden i alla dessa aspekter än tidigt in på ett nytt år. Vi har redan nått år 2020. Varför tycks tiden flyga, snabbare och snabbare med varje år som går?

I den vetenskapligt undersökande bok försöker The New Yorker-författaren, Alan Burdick, att finna ett svar angående det fascinerande ämnet om vårt koncept av tiden. Boken utforskar på ett otroligt spännande sätt aspekterna av ”korrekt tid” och delar med sig av intervjuer med forskare och psykologer som har studerat hur spädbarn börjar känna igen saker när de sker tillsammans i tid. Ett annat kapitel i boken introducerar läsarna till John Warden, en brittisk psykolog som har spenderat tre decennier för att försöka ta reda på hur människor uppfattar tid.

Det är oundvikligen svårt att tänka på tiden utan att reflektera över våra egna liv. Och Burdick är inte annorlunda. Det allra vackraste med Why Time Flies är den nåd som författaren väver in i berättelsen av sin egen erfarenhet som författare och far till sina två söner. En vacker, skrämmande och inspirerande bok.