Djurens språk

Animal languages
Bok av Eva Meijer
Hur tänker djur? Har de känslor? Kan vi lära oss att tala med dem? Forskningen på djurs kognitiva förmågor har tagit en väldig fart under senare år. Från att ha handlat om att de ska förstå människans språk försöker vi nu förstå deras. Välkommen med på en underhållande resa till djurens inre.
9 utgåvor
Välj utgåva
Djurens språk : det hemliga samtalet i naturens världSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176811672
Animal LanguagesEngelska - Pocket
ISBN: 9781473677708
Animal LanguagesEngelska - Pocket
ISBN: 9780262542302
Animal LanguagesEngelska - Inbunden
ISBN: 9780262044035
Animal languages
ISBN: 9781473677685
Jag vann denna här hos omnible och har nu läst denna pocket.

Jag har lite svårt att recensera en non-fiction. Jag har nu läst denna bok och jag gillade den verkligen. Drar ner lite på betyget för att vissa delar i den var lite trista enligt min åsikt men ändå väl värd att läsa, om man sedan finner ämnet intressant och man vill fördjupa sig i någon del finns en utmärkt källförteckning i slutet av boken med referensnummer i texten.

Personligen har jag alltid trott att djur har ett eget språk, inte bara med varandra men även med oss människor, vad säger att det enda språk som räknas är det vi klarar av? Vi använder oss ju också av kroppsspråk, vi lär oss att tala med mera. Vad säger att det är djuren som måste lära sig av oss, varför kan inte vi lära av dem?

Boken svarar så gott författaren kan på liknande frågor. Översatt från holländska till svenska tycker jag att översättaren förtjänar en fäder i hatten, mycket bra flyt i texten. Någon mening som jag inte riktigt hängde med på vad som menades men det kan lika gärna bero på att jag var trött.