Döden och andra lyckliga slut

Death and Other Happy Endings
Bok av Melanie Cantor
Går det att ordna hela sitt liv på 90 dagar? Jennifer Cole kommer dö om 90 dagar och kämpar för att hinna ordna sitt liv. Allra främst vill hon hinna säga det hon inte hunnit och skriver brev till de personer som gjort henne mest ont i livet: hennes egoistiska syster, hennes otrogna exmake och hennes opålitliga men charmiga expojkvän.
En ny författare för mig. Ämnet i sig ligger nära mig. Ett år sedan ungefär jag fick cancerbesked även om det inte blev en dödsdom direkt så kom döden närmare. I alla fall Jennifer Cole är en person jag inte kan låta bli att tycka om. Boken är varm och kärleksfull även om titeln var lite illavarslande. Melanie skriver med glimten i ögat vilket gör ämnet betydligt lättare att ta till sig som läsare. Gillar att det finns en och annan twist i boken!
Historien om Jennifer förberedelse inför att hon ska dö alltför tidigt av en sjukdom som inte ens går att uttala - är både rörande, rolig och har ett slut som är värt att vänta på. Jag sträckläser vad som kan vara den ultimata feelgood-romanen trots sammanhanget. Faktum är att den också får mig att reflektera över varför det kan vara svårt att vara ärlig i sina relationer och att uttrycka vad man verkligen tänker och vill? En bok som stannar kvar när man läst klart är en sann läsupplevelse, jag rekommenderar den!