Beach hut series, #3

Jul i strandhuset

Christmas at the Beach Hut
Bok av Veronica Henry
Bakom den till synes lyckliga fasaden av perfekta strandhus på Everdene Sands gömmer det sig hemligheter. I boken får vi följa familjerna i de olika strandhusen och de hemligheter som finns där. Förhoppningar, obesvarad kärlek och ouppfyllda barndomsdrömmar tynger familjerna som ser ut att ha allt och det ställer till det för dem.
En bra/kul bok . Lättläst . Vi går möta en samling personer som av olika anledningar valt att hålla sig borta från julen . De råkar hamna på samma ställe . Och finner varandras sällskap . De får lite att tänka på om sig själva och livet.
En rolig och intressant story om att livet inte alltid blir som
Man tänkt .
Veronica Henry är drottningen av feelgood! Jag vill läsa allt hon skriver.

Julen är verkligen en stressig tid på året med allt som behöver fixas och planeras. Allt ska vara traditionellt och perfekt. Det är också den tid där familj betyder extra mycket för många. Lizzy känner sig inte uppskattad eller särskilt behövd och ger sig av för att få lite egen tid.

Karaktärerna i boken känns äkta och väldigt realistiska. Jag älskar att vi får läsa kapitel från olika karaktärers perspektiv.

Sträck ut en hand till de som behöver det, våga be om hjälp. Kom ihåg att visa uppskattning till de du tycker tycker om. Ett leende kan göra någons dag.

Recensionsexemplar från Printzpublishing.
Detta är utan tvekan Veronica Henrys bästa feelgoodroman i denna "serie" av fristående böcker. En riktig fullpoängare. Som att läsa en riktigt bra engelsk julfilm.
Lizzy är en glad och engagerad kvinna som alltid har fullt upp och hela tiden tänker på andra. Men efter att ha förlorat jobbet , stressen inför julen och dessutom har hon kommit i klimakteriet... och så kommer varken tonårsbarnen eller maken hem den kvällen då de alltid brukar klä granen. Det är droppen. Lizzy packar en väska och åker till en väns lilla strandstuga vid havet, för att vara själv.
Där möter hon några andra som också har "flytt" från jobbiga saker. De finner varandra och får tröst av att möta lite mänsklig värme och omtanke.
Jul i strandhuset är en bok med mycket värme, hopp, förlåtelse, kärlek och se det stora i det lilla. Och underbara miljöer i det vintriga strandhus-området.
Jul i strandhuset är en helt underbar bok med mycket julkänsla. En tänkvärd och fin historia om kärlek, hopp och förlåtelse.

Lizzy Kingham älskar julen precis som många andra, men i år är det inte riktigt som vanligt. Hon har precis förlorat sitt jobb, men ser fram emot att fira jul med familjen. Men varken maken eller tonårsbarnen kommer hem till deras traditionsenliga klä-granen-myskväll och hon får ta hand om allt. Hon får nog, de kan fixa sin egen jul! Hon packar en väska och tar bilen till sin bästa väns lilla strandhus i Everdene. Där kan hon få vara i lugn och ro några dagar, läsa böcker, ta promenader och inte tänka på att fixa mat till många personer. Men det visar sig att hon inte är ensam i Everdenes strandhus. Här finns fler som sökt sig bort för att få komma ifrån minnen, problem och annat som stör och oroar. Snart blir det jul med ljus, glögg och mat och främlingar blir till vänner.

Hemma i huset är maken och barnen väldigt upprörda och undrar vart Lizzy tagit vägen. Det kan ju inte bli jul utan henne. Kan de på något sätt hitta henne i tid före jul och övertyga henne om att de älskar henne?
Handling...
Alla älskar julen, och Lizzy Kingham är inget undantag. Men i år känns det som om hennes man och tonårsbarn varken ser henne eller uppskattar henne. De har lämnat såväl julklappsinköp som pyntande och matlagning till henne att ta hand om. Och när hon plötsligt står helt ensam under deras traditionella klä-granen-myskväll får Lizzy nog. De kan fixa sin egen jul!

Lizzy beger sig till sin favoritplats: bästa vännens lilla strandhus, ett i raden av likadana, charmiga hus på de gyllene dynerna i Everdene. I grannstugorna finns fler som lämnat något bakom sig för att söka ro vid stranden, alla med sina egna problem. Lizzy förnekar sig inte snart glittrar juleljusen, doften av glögg blandas med havsluften, och främlingar förvandlas till vänner.

Hemma i Pepperpot Cottage är familjen desperata var är Lizzy? För det blir ingen jul utan henne. Kan de hitta henne i tid, och övertyga henne om att hon betyder allt för dem, varje dag på året?

Denna bok är en av de bästa jag läst i år😊😊😊! Man känner verkligen igen sig i mkt. Stressen och att bli förbisedd på nåt vis.. Jag förstår till fullo Lizzy som drar iväg på egna äventyr. Samtidigt som hon får egentid får hon också vara "hjälpsam och omtänksam" mot sina nya vänner och får känna sig behövd.

Jag ger boken
🎅🎅🎅🎅🎅 av 5 möjliga😃. Läs den!!!
Jag har läst några stycken av Veronica Henrys böcker tidigare och hade därför höga förväntningar.

Förväntningarna uppfylldes inte helt, men jag tror egentligen inte det beror på boken utan mig... Boken handlar nämligen om stress och press kring hur, var och med vem julen ska firas. Eftersom det inte existerar i mitt liv, kan jag inte riktigt känna igen mig i huvudkaraktären Lizzy.

Trots detta är det en mysig bok där flera karaktärers liv vävs ihop och det gillar jag alltid! Rekommenderas om du vill läsa en mysig bok.
Lizzy rymmer från sin familj, när de inte har vett att uppskatta allt det hon gör för dem och dessutom lämnar de henne ensam den kväll de skulle ha klätt julgranen tillsammans. Hon åker till bästa vännens strandhus och tar en paus från allt. Där möter hon andra som har sina problem i juletid.

Veronica Henry har skrivit julfeelgood där det inte är för sockersött. Visst är det igenkänning med hur övermäktigt allt kan kännas. Men samtidigt är det hoppfullt och en värme i det hela.

Det är en trivsam läsning på brittiskt Veronica Henry-vis. Hon skildrar det så livfullt att julkänslan direkt infinner sig.
En riktigt feelgood-roman i juletid. Mysiga beskrivningar av miljöer och personer. Handlar om julstress, familjer, kärlek och gemenskap.
Ska definitivt läsa mer av samma författare!
Lizzy Kingham älskar julen och vill att allt ska vara perfekt inför den stora högtiden. Detta året känner hon sig dock bortglömd när hon tvingas förbereda precis allt själv. När hennes man och deras gemensamma barn lämnar henne helt själv inför den årliga traditionen - julgranspyntandet - får Lizzy nog och lämnar hemmet. Hon lämnar en lapp och beger sig till sin bästa väns strandhus för att fira julen i lugn och ro, på egen hand. Dock finns det andra personer som tänkt samma sak så hon blir inte ensam utan har snart en massa nya vänner, alla med sina egna problem.

Åhh vilken underbart härlig och mysig julbok! Jag fastnade inte för den föregående boken jag läste så denna slukade jag i ett nafs. Otroligt lättläst och lättsam. Storyn är tänkvärd, vad är egentligen viktigt i livet? Lizzy är en otroligt stark och omtänksam karaktär, så man kan inte annat än att älska henne! De övriga karaktärerna vi lär känna i boken är även de personer man skulle vilja hänga med! Denna bok passar perfekt när vi snart kan räkna dagar till jul.
Jag bara älskar böcker som utspelar sig i England och under julen! Den perfekta boken att krypa upp i fåtöljen med, under en filt och med något gott att dricka.

Vi får möta Lizzie som älskar julen och som jobbar hårt för att allt ska bli perfekt och klart inför julen. Men en dag så ger hon upp, hon tröttnar på att driva runt allt själv och åker iväg dagarna inför jul.

Jag tror många av oss känner igen sig. Hur allt ansvar vilar på en axlar och man bara vill släppa all. Med en här boken får du möjligheten. Kryp upp i soffan och kasta dig in i äventyret.
Lizzy tycker om julen och bestämde sig för att den skulle bli hennes jul och traditioner i familjen måste upprätthållas. Hon står med alla förberedelser själv och höjdpunkten i familjen var att familjen skulle klä granen tillsammans men det är ingen hemma. Hon blir besviken. När hon sedan får besked på från ett annat håll att svärmor ska fira jul med dem brister det för Lizzy som beslutar sig för att lämna familjen över julhelgen och beger sig till väninnans strandhus och lämnar en lapp till familjen. Maken och deras två barn upptäcker lappen och inser att det blir ingen jul utan Lizzy och de rannsakar sig själv. Lizzy måste hittas.
En mysig julroman. Innehåller alla de komponenter en feelgood ska innehålla. Lite rörig blir den när andra karaktärer blandas in. Men denna ger dig absolut den juliga känslan som man vill ska infinna sig.
En ny favorit av Veronica Henry! En riktig feelgood i juletider om familjeliv, tonåringar, livspussel och om att högtider kan innebära mer stress och måsten än det skimrande myset som eftersträvas då förväntningar och känslan att bli tagen för given gärna infaller. En riktigt bra bok där flera livsöden till slut flätas samman.
Jag har gillat alka Veronica Henrys böcker men denna var ändå bäst. Jag älskar att lösa böcker om julen och här kommer man verkligen personerna inpå livet samtidigt som det kaos julen kan vara beskrivs på ett bra sätt. Klart läsvärd.
Otroligt varm och fin bok om relationer med julinramning. Den tar upp svåra ämnen men är ändå så varm och fin. Årets julbok!