Beautyfood : 85 recept för skönhet inifrån

Beauty food - 85 recipes for health & beauty from within
Bok av Maria Ahlgren
"Beautyfood : 85 recept för skönhet inifrån" är skriven av skönhetsredaktören Maria Ahlgren. Denna faktaspäckade bok informerar läsaren om vilka ingredienser och råvaror som är bra för huden, håret och naglarna. Utseendet påverkas av vad du äter och därför delar författaren med sig av sina 85 bästa recept som har en positiv effekt på ditt yttre.
"Beautyfood : 85 recept för skönhet inifrån" av Maria Ahlgren handlar om hur kosten påverkar utseendet. Genom bra och väl utvalda råvaror kan du få starkare naglar, glansigare hår och finare hud. Författaren argumenterar för att kosten är minst lika viktig för utseendet som skönhetsprodukterna som du dagligen använder.

Maria Ahlgren är skönhets- och hälsoredaktör och i denna bok ger hon tips på vad du ska äta för att bli snygg. Hon kallar det för "beautyfood" och det är livsmedel som har särskilt positiva effekter på utseendet. Med 85 recept gör hon det enkelt att få i sig dessa råvaror. Dessa recept inkluderar varma och kalla rätter såväl som cocktails och efterrätter. Hon har självklart träffsäkra namn som Beautybrunch och Beautypedia med massa information.

Jag fick denna bok i present, annars hade jag nog inte ens tittat på den. Jag måste medge att jag blev positivt förvånad och köpte uppföljaren. Jag trodde att den skulle vara lite för tjejig och utseendefixerad, men den är väldigt informativ och bygger på fakta. Det handlar snarare om att äta livsmedel som hår, hud och naglar mår bra av. Recepten är välskrivna och goda. Jag gillar framför allt juicerna och efterrätterna i denna bok. En annorlunda och kul kokbok!