Kål hos Pelle : kocken Pelle Danielssons mest älskade kålrecept

Bok av Pelle Danielsson
Kålen växer och frodas Hos Pelle Min kålpassion började med SkansenBuffén i tidigt 80-tal. En kollega på en av stadens finkrogar där jag var ung kock, värvade mig för att laga husmanskost som kördes ut runt om i stan, varje dag i veckan. Jäklar va rotmos jag gjorde och så mycket vitkål jag stuvade... För billigt och rejält skulle det vara. Snart gjorde vi också tillsammans SkansenBuffén till en populär lunchkrog - med ännu mer kål. Jag rullade kåldolmar i takt med en högst glädjande efterfrågan från byggubbar i Haga och fina herrar från Linné. Min kollega valde att lämna branschen. Jag blev kvar och SkansenBuffén blev Hos Pelle. På den vägen är det. Jag har blivit en etablerad göteborgskrögare. Hos Pelle ett vattenhål för många - affärsfolk som representerar, stammisar som vill känna sig som hemma och unga prisbelönta kockar som inte orkar med mer finmat.