USA-politik i fickformat

Bok av Karin Henriksson
"USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten" av Karin Henriksson är en guide om amerikansk politik. Den reder ut politiska begrepp och beskriver de olika spelarna i det politiska maktspelet - de personer som arbetar bakom kulisserna såväl som de som står i strålkastarnas ljus.
"USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten" av Karin Henriksson. Denna uppslagsbok beskriver på ett enkelt och lättförståeligt sätt allt du behöver veta om amerikansk politik. Den innehåller alltifrån röda och blå stater till förklaring av begrepp. Den beskriver även hur pengarna är bränslet i de politiska kampanjerna och hur tankesmedjor och lobbyister är viktiga spelare bakom kulisserna.

Författaren Karin Henriksson har arbetat som USA-korrespondent i många år och gett ut flera böcker relaterade till amerikansk politik. Denna praktiska guidebok ger en snabb överblick över det politiska systemet. Faktaspäckad och användbar för personer som är intresserade av USA och politik.