Halvmördaren

Håkan Nesser
"Även om du tror det, så spelar du ingen som helst roll i världen", säger Adalbert Hanzons pappa till sin son. Det är inte de mest trösterika orden att ta med sig ut i livet, men Adalbert klarar sig rätt bra ändå. Ända tills kärleken och det stora vanvettet drabbar honom. 43 år och ett fängelsestraff senare är Adalbert Hanzon en överviktig och lätt alkoholiserad misantrop. Plötsligt gör sig det förflutna påmint. Och de enda som kan hjälpa honom att få veta vad som egentligen hände för nästan ett halvt sekel sedan är förtretligt nog hans småsinte granne (som vägrar trilla av pinn enbart för att reta Adalbert) - samt en pratglad halvkusin som försöker tvinga honom att börja motionera. Men nöden har ingen lag. A man"s gotta do what a man"s gotta do.
Håkan Nesser bygger upp ett intresse att ta reda på hur livet för Aldabert Hanzon har varit och vad som kommer att hända.
Hur hans liv började och vad som hänt berättas med mörk humor. Hans gnabbande med sin granne och hur livet kan bjuda på överraskningar gör att jag slukar boken!
Som alltid med Håkan Nessers böcker.