Rött, vitt, rosé

Bok av Håkan Larsson
"Rött, vitt, rosé" utsågs till världens bästa nybörjarbok om vin år 2002. Denna roliga och lärorika bok hjälper nybörjare att förstå vin. Enligt författaren måste du smaka på vinet för att kunna förstå det. Därför ger han konkreta tips på hur du kommer igång och provar vin. Den är full av intressant fakta om de vanligaste vinerna.
"Rött, vitt, rosé" blev en succé när den först kom ut och utnämndes till världens bästa nybörjarbok om vin år 2002. Den är väldigt underhållande och driver med vinsnobbar. Samtidigt är den lärorik och full av information. Författaren menar att för att förstå vin så måste du dricka vin. Om du vill lära dig om cabernet sauvignon räcker det inte att läsa om druvan. Du måste köpa dig en flaska som är representativ för druvsorten och prova den. Denna bok är såldes en guide till hur du kommer igång och provar vin.

Boken påminner om en reseguide fast för vinprovning. Den är översiktlig med kul fakta och tips. Vin ska vara kul och bringa glädje. Denna bok tar bort alla pekpinnar och den mystiska aura som omger vinvärlden. Språket är mycket lätt att förstå och det är svårt att inte smittas av författarens entusiasm. Detta är en riktig klassiker och ett måste för alla vinälskare!