Det räcker inte med kärlek

Love Is Not Enough [electronic resource] : A Mother's Memoir of Autism, Madness, and Hope
Bok av Jenny Lexhed
"Det räcker inte med kärlek är emellanåt så utlämnande och smärtsamt konkret att man måste lägga den ifrån sig för att hämta andan." Johanna Saldert, Dagens Industri weekend Jenny och hennes make är i färd med att bygga upp sin familj och sitt företag, Talarforum, när de möts av beskedet att deras äldste son har autism. Kanske kommer han aldrig att lära sig att tala? Vi får följa familjen, och framförallt Jenny som kastas mellan hopp och förtvivlan. Jakten efter en behandlingsmetod som kan hjälpa Lucas gör henne alltmer desperat och till sist tar historien en ny dramatisk vändning. Jenny drabbas av en utmattningspsykos och blir tvångsintagen på den psykiatriska avdelningen. Här vidtar en annan resa, tillbaka till hennes starka, friska jag, och tillbaka till Lucas som så väl behöver henne. En bästsäljare som översatts till finska, tyska och 2015 ges den ut i USA. Jenny Lexhed är civilekonom, en av grundarna till företaget Talarforum, författare och uppskattad föreläsare. Hon bor idag med sin man och deras tre barn i USA. http://www.jennylexhed.se http://www.talarforum.se "Boken Jenny skrivit om sitt autistiska barn och sitt eget sammanbrott är inte bara en berättelse om en utarbetad mamma och en familj i kris. Den handlar också om styrka, och framför allt om vägen tillbaka till ett bra liv. Det är en historia berättad med både galghumor och självironi." Astrid Johansson, Dagens Nyheter
Jenny och hennes man får sin första son Lucas, dom har ett gott liv med hus, företag och nu en son.
Jenny börjar att märka att det inte riktigt stämmer med hennes sons utveckling i tidig ålder (runt 6 månader), har väldigt dålig ögonkontakt bland annat.
Tillslut så får föräldrarna veta att Lucas har autism och dom båda men framförallt Jenny blir väldigt ledsen och börja forska och studera hur dom kan träna Lucas på bästa sätt så att han kan utvecklas.
Jenny börjar må väldigt dåligt och bli tvångsomhändertagen på psyk och få vara där i 5 veckor innan hon väl få komma hem igen, det blir en dramatisk tid där för henne.
Lucas har ännu inte fått till detta med sitt tal och hans humör sviktar enormt upp och ned.
Jenny och Calle, hennes man, får en dotter som inte har autism som utvecklas väldigt bra och har en vinnarskalle.
Dom gör olika pedagogiska uppgifter och lärande för Lucas och han kämpar på bra samt att han börja lära sig prata mer och mer.
I denna bok så får man följa denna familj från början till slut om hur dom på bästa sätt tar hand om Lucas som har autism, olika terapier och enormt med olika forskande och studerande.