Frun på Kungsvalla

Bok av Sigge Stark
Godsägaren Ivar offrar sin förmögenhet för att rädda Mariannes familj undan en skandal. Ovetande om de uppoffringar han gjort tror hon att han är fortfarande rik och att det är av snålhet som han är så ovillig att sätta guldkant på hennes vardag. Ivar och Marianne har knappt hunnit gifta sig förrän deras äktenskap är i kris.
2 utgåvor
Välj utgåva
Frun på KungsvallaSvenska - E-bok
ISBN: 9789100155728
Frun på KungsvallaInbunden
ISBN: 9789170901959
Sigge Starks kärleksroman Frun på Kungsvalla skrevs och utspelar sig på 1920-talet. Därför är det inte så konstigt att boken har mycket av Den store Gatsby över sig och ger en spännande inblick i den glammiga tidsperioden.

Många av Starks böcker drar åt feelgood-hållet. Frun på Kungsvalla är dock mer av ett drama, då boken skildrar tunga slitningar mellan nygifta Marianne och Ivar. Äktenskapsskildringen börjar lyckligt men ett missförstånd mellan paret raserar nästan allt, så mycket av handlingen kretsar kring deras väg tillbaka till varandra.

Jag gillar det oväntade djupet i handlingen och hur kärleksromanen är allt annat än en typisk kärleksberättelse. Trots att romanen är nästan hundra år gammal upplever jag den som lättläst och underhållande – och jag rent av älskar att få följa med karaktärerna på deras överdådiga trädgårdsfester.