Nattvandraren

The Anatomy of Ghosts
Andrew Taylor
The Anatomy of Ghosts is a gripping historical mystery from the bestselling author of The Ashes of London1786, Jerusalem College, Cambridge.The ghost of murdered Sylvia Whichcote is sighted prowling the grounds by commoner Frank Oldershaw. Worried her son is descending into madness, Frank's anxious mother employs rationalist John Holdsworth to investigate the sighting, throwing the uneasy status quo at the college into chaos.For the sinister Holy Ghost Club governs the privileged life at Jerusalem. Pursued by the ghost of his dead wife, Maria, and Elinor, the very-much-alive Master's wife, Holdsworth must unravel the circumstances surrounding Sylvia's death or succumb to the hauntings himself . . .
8 utgåvor
Välj utgåva
The Anatomy of GhostsEngelska - Pocket
ISBN: 9780141018621
The Anatomy of GhostsEngelska - Pocket
ISBN: 9781405936125
NattvandrarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137136172
NattvandrarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789170018954
The anatomy of ghosts - Andrew TaylorEngelska - Okänt
ISBN: 9780718147518
Anatomy of GhostsEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781609982089
Anatomy of GhostsEngelska - E-bok
ISBN: 9780141943978
Nattvandraren av Andrew Taylor är en spänningsroman som utspelar sig i London 1786. John Holdsworth lever ett bra liv – tills det slås i spillror. Det verkar inte vara nån ände på tragedierna som drabbar denne mångsysslare inom bokbranschen. När John står på ruinens brant blir han kontaktad av en änka som behöver hans hjälp. Änkans son, som är i Cambridge, har blivit knäpp och vårdas där. Men mamman vill veta vad som har hänt. John hamnar i en traditionstyngd miljö där det finns många hemligheter, kanske rentav spöken. Problemet är att John själv slåss mot en del spöken och nattmaror.

Boken kom ut redan för tio år sen, vilket egentligen inte har nån som helst betydelse. Jag har läst en del av Andrew Taylor tidigare, bland annat Rothtrilogin. Den här boken är emellertid helt fristående. Jag har lite svårt att hålla isär karaktärerna och jag tycker att författaren är ganska pratig i sitt sätt att skriva. Detta är med all säkerhet ett litterärt grepp, dock, för att skildra att tiden för händelserna ligger långt tillbaka. Men precis som i Rothtrilogin är miljön spöklik och ruggig och det sker både obehagliga och oförklarliga saker. Persongalleriet består till främsta delen av personer som är mer eller mindre svaga i köttet. Ibland blir de alltför lika i mitt tycke. I övrigt är det en spännande bok och precis som Franks mamma vill jag veta om Frank har sett ett spöke eller inte. Och roar det mig att tofflor har en avgörande roll för uppklarandet.

Mitt omdöme blir högt.