Den steniga vägen till lyckan

Bok av Sigge Stark
Det är 1920-tal och unga, vackra Elsie har en olovlig flört. Pappan är rasande och förvisar henne till landet i hopp om att hon ska växa från förälskelsen. Till en början är Elsie förkrossad men hon får snart mycket annat att tänka på i form av den oerhört odräglige landsbygdsbon Gunnar Skog.
3 utgåvor
Välj utgåva
Den steniga vägen till lyckanSvenska - E-bok
ISBN: 9789100155643
Den steniga vägen till lyckanSvenska - Pocket
ISBN: 9789135013239
Den steniga vägen till lyckanSvenska - Pocket
ISBN: 9789135026123
Jag har upptäckt en gömd litteraturskatt: Sigge Starks böcker. Stark skrev romance och feelgood långt före genrerna etablerades i Sverige. Den steniga vägen till lyckan från 1922 är vad jag själv tycker ett bra exempel på hennes klassiska men samtidigt överraskande moderna litteratur.

Jag gillar handlingen i boken, den är sådär härligt lättsmält som bara romantik och feelgood kan vara. Den steniga vägen till lyckan har ett kärlek börjar alltid med bråk-tema, som jag tycker så mycket om i romance.

Dialogerna i boken är rappa, det slår ilskna gnistor om huvudkaraktärerna Elsie och Gunnar. Jag skrattar åt deras underbart fåniga gnabb. Överlag flyter språket på bra i sin enkelhet, vilket jag tycker är skönt eftersom jag har letat efter lagom böcker som jag kan läsa bara för att bli glad.