Styvdottern

The step child
Bok av Donna Ford
När Donna Ford är ett och ett halvt år överger mamman familjen. Pappan anställer barnflickan Helen. Men det fungerar inte särskilt bra, så Donna och hennes två halvsyskon placeras på barnhem. Fadern och Helen inleder därefter ett förhållande och tillsammans får de en son. När Donna är fem år väljer pappan och Helen att ta hem henne. Under de kommande åren plågas Donna på alla möjliga sätt. Hon blir slagen och sparkad och inlåst i källaren. Och hon får i princip ingen mat. Hon utsätts också för sexuella övergrepp av män i Helens bekantskapskrets. Allt detta pågår tills Donna är elva år, då en liten ljusning i tillvaron gör att hon kan börja läka de skador hon fått under åren av misshandel och vanvård. Donna Ford lever idag ett bra liv som konstnär och trebarnsmor.
7 utgåvor
Välj utgåva
Styvdottern : [en sann historia]Svenska - Inbunden
ISBN: 9789143045246
Styvdottern : [en sann historia]Svenska - Inbunden
ISBN: 9789137130934
StyvdotternSvenska - Inbunden
ISBN: 9789143012347
The Step Child : A true story of a broken childhoodEngelska - Pocket
ISBN: 9780091910495
Styvdottern: En sann historiaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179030018
The Step Child (Ulverscroft Large Print)Inbunden
ISBN: 9781846177057
Det här en sann berättelse om en kvinnas barndom. En fruktansvärt barndom som jag önskar att ingen ska behöva uppleva. Jag blev helt tagen när hemska händelse efter händelse sker. Att en vuxen människa kan få ha en sådan makt och tro sig får säga och göra vad den vill mot ett försvarslöst barn. Ett barn ska ha vuxna som de kan känna sig trygga med, som de ska kunna krama och som de inte ska behöva vara rädda för. Stundvis var det så äckligt att lyssna på den här boken så tårar föll. Och hur andra som tex skola, grannar och hennes pappa lät detta hållas. Nä fy! Det finns saker som splittrade min egen biologiska stora familj så egna tankar kom upp då och då under berättelsen. Kan varmt rekommendera er att läsa eller lyssna på den här för att få en inblick hur barn även idag kan ha det.
Ett barn blir misshandlad i olika slag. Mentalt och, sexuellt. Hon står inför en utmaning i livet och bor hos sin pappa och sin nya styvmor, hon är orsaken till allt. När hon väl är vuxen så blir det en massa utredningar samt att hon får stå och berätta för domare om vad hon har upplevt i sin uppväxt. En sann historia som verkligen berör.