Din väg till jägarexamen

Bok av Dan Törnström
Författaren Dan Törnström ger läsaren en inblick i jaktens värld. Boken är särskilt anpassad för de som vill ta jägarexamen, men passar även mer erfarna jägare. Den är uppdelat i olika kapitel med efterföljande frågor. Den täcker in all teori som krävs för jägarexamen, bland annat information om vapen, redskap, djurarter, regler och viltvård.
2 utgåvor
Välj utgåva
Din väg till jägarexamenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198391053
Din väg till jägarexamenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789157481535
Denna lärorika och informativa bok riktar sig till personer som planerar att ta jägarexamen. Jägarexamen består av en rad praktiska prov samt ett teoretiskt. Denna bok täcker in allt som tas upp på det teoretiska provet, men även många aspekter som är viktiga för de praktiska. Boken är uppdelad i kapitel med efterföljande frågor. Det är således lätt att snabbt kontrollera sina kunskap och gå tillbaka och öva. Denna bok ger en perfekt introduktion i jaktens värld. Här finns information om redskap, hur samspelet mellan jägare och natur fungerar, viltvård, regler, vård av vilda djur och mycket mer.

En stor fördel med denna bok är att den även innehåller information utöver den som krävs för provet. Här finns även viktig information om miljö samt allmän information om jägarlivet. Även om denna bok främst passar personer som vill ta jägarexamen, så tycker jag att den passar lika bra för personer som tog jägarexamen för 20-30 år sedan. Mycket har förändrats och reglarna har blivit striktare och det svenska jägarförbundet lägger större vikt vid ansvarsfull jakt. Denna bok är således även en perfekt guidebok i vett och etikett i jakten. Den passar även personer som är intresserade av djur och natur eftersom den innehåller ett omfattande kapitel om olika djurarter och utvecklingen i Sverige.