Digital demokrati?

Bok av Ulf Bjereld och Marie Demker m.fl.
"Digital demokrati? Partierna i en ny tid" av författarna Ulf Bjereld, Sofie Blombäck, Marie Demker och Linn Sandberg handlar om hur de politiska partierna kan utnyttja digitaliseringen och sociala medier. Boken analyserar hur de politiska partierna kan komma närmare väljarna genom sociala medier samt granskar om detta utnyttjas till fullo av dagens partier.
2 utgåvor
Välj utgåva
Digital demokrati? Partierna i en ny tidSvenska - Pocket
ISBN: 9789173896016
Digital demokrati? : partierna i en ny tidSvenska - E-bok
ISBN: 9789173896023
"Digital demokrati? Partierna i en ny tid" är skriven av författarna Ulf Bjereld, Sofie Blombäck, Marie Demker och Linn Sandberg. Boken analyserar digitaliseringen av samhället och hur detta kan hjälpa de politiska partierna. Sociala medier gör det möjligt för partier att skapa en närmare relation med väljarna, men det är inte alla partier som gör detta. De som bemästrar detta vinner dock andelar och väljarsympatier.

Författarna är professorer, lektorer och doktorander, vilket ger denna bok en viss tyngd. Det märks att den är skriven för att användas i undervisningssyfte. Det är inte direkt en bok du läser i hängmattan på semestern. Den är dock väldigt intressant och passar framför allt personer som är intresserade av politik och samhälle.