Gabriellas flykt

Gabriellas flukt
Bok av Torill Thorup
Tillsammans med lille Ole Johan och en äldre barnpiga flyttar den egensinniga Gabriella in på storgården Övre Tronstad. Gabriella har levt ett skyddat liv på herrgården Storhöi i Drammen, men efter en skandal måste hon i det närmaste fly till landsbygden. Det väcker uppmärksamhet att en rikemnansdotter bosätter sig där. Varför väljer hon att leva ett liv så fjärran det hon är van vid? Och varför är hon ensam med pojken? Två år tidigare inträffade en tragedi på Övre Tronstad, men folk i trakten vill inte prata om den hemska händelsen. Vad var det egentligen som hände på gården - och varför övergavs den? - Jag vill inte säga mer än att två människor miste livet den där ödesdigra dagen. Gabriella rycktes tillbaka till nutiden av Vardals ord. Hade det skett ett dubbelmord här? Var det därför ingen annan hade velat ta över gården?
2 utgåvor
Välj utgåva
Gabriellas flyktSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177137405
Gabriellas flykt: En släkthistoriaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178610211
En mysig och spännande bok med lite mysterier.
Gabriella som är så nyfiken har lite svårt att låta det förflutna vara och vill väldigt gärna veta sanningen om vad som egentligen hände på gården hon flyttat till. Vad är det som får folk att tro att det spökar? Inte kan väl de förra ägarna gå igen?

Torill är en mästare på att få miljön att kännas levande och man förflyttas lätt tillbaka i tiden.
Bokem tog dock lite abrupt slut, men eftersom jag direkt fortsatte på andra boken i serien så gjorde det inte så mycket.