Flugfiskarens dotter

Bok av Theréze Ingmarson
Fastighetsmäklaren Sophie lämnar västkusten över sommaren för att förverkliga sin avlidne pappas dröm om att bygga en timmerstuga på tomten djupt inne i Älvdalens skogar. Men den lugna sommar med tid för eftertanke som hon hoppats på verkar vara något hon får klara sig utan. Barndomsvännen Christer bor kanske lite för nära och sätter möjligen igång lite för mycket känslor inom Sophie, känslor som hon varken vill ha eller har tid med. Exet Stefan spökar både i tankar och via oönskade och allt mer obehagliga meddelanden. En okänd bil kör omkring på vägarna runt byn, dolda relationer med dramatiska konsekvenser avslöjas hos invånarna, och ett spontanköp av en missanpassad häst gör inte vardagen enklare. Det är tur att hon har Ingemar, mannen vid bron, som har en förmåga att dyka upp när Sophie behöver det som bäst.
3 utgåvor
Välj utgåva
Flugfiskarens dotterSvenska - E-bok
ISBN: 9789175578972
Flugfiskarens dotterSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175236735
Flugfiskarens dotterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175579603
Här har vi både feelgood och spänning. Det är en mysig känsla som infinner sig redan i första raderna. Eller egentligen finns myskänslan där redan innan jag öppnar boken. Bokens lite mindre format och fina omslag sätter tonen. Mitt i det där sköna smyger det läskiga runt och stör myset, men det tar aldrig helt överhanden. Förutom i ett kapitel då ondskan blir mig övermäktig och tårarna rinner. Boken har ett bra språk och kapitlen är inte för långa. Jag älskar miljön som beskrivs så levande att jag befinner mig där, i Älvdalens vackra natur. Författaren får mig att vilja åka på semester i Älvdalen.
Jag får en bra känsla vad gäller flera av bokens karaktärer. Och jag ser fram emot att träffa dem i nästa bok. Jag vill ha mer av den fina känslan som läsningen bjuder, mer av den vackra naturen och djuren, kärlekshistorien, och lite mer av det läskiga.
Flugfiskarens dotter får ☕☕☕☕ samt en 🍰 för det fina omslaget och nätta formatet. Tror minsann att en liten påtår faktiskt är på sin plats.
Sophie är fastighetsmäklare och bor på västkusten. Hennes far avlider och hans önskan är att hon ska bygga en timmerstuga djupt inne i Älvdalens skogar. Sagt och gjort så åker hon över 60 mil upp dit en sommar och sätter byggare i arbete. Medans lånar hon en stuga som ligger nära hennes otroligt snygga barndomsvän Christer. Tanken med detta äventyr upp till Dalarna är att hon ska få känna ett lugn och få en harmonisk sommar och ladda batterierna men sommaren blir alltifrån lugn. Vem är det som gör en häst illa? Vem skjuter mot flera människor? Och vem är Ingemar som åker fram och tillbaka då och då utanför stugan?

I boken får vi med andra ord följa med i kärlek och romans, obehagliga meddelanden från en hemsk människa, naturen och all spänning boken ger i och runt varje händelse i boken. En enastående bok som jag verkligen kan rekommendera er att läsa eller lyssna på. Jag kunde inte slita mig ifrån den!
Så bra!!! Jag älskar den här boken! Den är lite spännande, mysig och välskriven. Jag tycker om författarens sätt att beskriva olika personer och miljöbeskrivningarna, det är som att vara där. Det är en underbar feelgood-bok med någon som jagar Sophie, vilket gör att den är lite spännande. En perfekt sommarbok att ta med till stranden eller sommarstugan. Jag gillar verkligen Sophie som huvudkaraktär och allt runt omkring henne. Svårt att inte hylla den nog!