Flugfiskarens dotter

Bok av Theréze Ingmarson
2 utgåvor
Välj utgåva
Flugfiskarens dotterSvenska - E-bok
ISBN: 9789175578972
Flugfiskarens dotterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175579603
Här har vi både feelgood och spänning. Det är en mysig känsla som infinner sig redan i första raderna. Eller egentligen finns myskänslan där redan innan jag öppnar boken. Bokens lite mindre format och fina omslag sätter tonen. Mitt i det där sköna smyger det läskiga runt och stör myset, men det tar aldrig helt överhanden. Förutom i ett kapitel då ondskan blir mig övermäktig och tårarna rinner. Boken har ett bra språk och kapitlen är inte för långa. Jag älskar miljön som beskrivs så levande att jag befinner mig där, i Älvdalens vackra natur. Författaren får mig att vilja åka på semester i Älvdalen.
Jag får en bra känsla vad gäller flera av bokens karaktärer. Och jag ser fram emot att träffa dem i nästa bok. Jag vill ha mer av den fina känslan som läsningen bjuder, mer av den vackra naturen och djuren, kärlekshistorien, och lite mer av det läskiga.
Flugfiskarens dotter får ☕☕☕☕ samt en 🍰 för det fina omslaget och nätta formatet. Tror minsann att en liten påtår faktiskt är på sin plats.
Sophie är fastighetsmäklare och bor på västkusten. Hennes far avlider och hans önskan är att hon ska bygga en timmerstuga djupt inne i Älvdalens skogar. Sagt och gjort så åker hon över 60 mil upp dit en sommar och sätter byggare i arbete. Medans lånar hon en stuga som ligger nära hennes otroligt snygga barndomsvän Christer. Tanken med detta äventyr upp till Dalarna är att hon ska få känna ett lugn och få en harmonisk sommar och ladda batterierna men sommaren blir alltifrån lugn. Vem är det som gör en häst illa? Vem skjuter mot flera människor? Och vem är Ingemar som åker fram och tillbaka då och då utanför stugan?

I boken får vi med andra ord följa med i kärlek och romans, obehagliga meddelanden från en hemsk människa, naturen och all spänning boken ger i och runt varje händelse i boken. En enastående bok som jag verkligen kan rekommendera er att läsa eller lyssna på. Jag kunde inte slita mig ifrån den!