Christer Lindarw: This is my life

Bok av Christer Lindarw
I mer än fyrtio år har Christer Lindarw varit After Darks lysande stjärna på den svenska showhimlen. I sina memoarer skildrar han uppväxten iEskilstuna med en ensamstående mor, hur hon stöttade honom i allt han ville göra: rita, sy sina egna kläder, sjunga och spela teater. Redan i slutet av 1970-talet visades After Darks shower på teve, och de fick tidigt en stor och bred publik. Christer Lindarw och hans artister tog indragshow på den svenska scenen, utan att själva riktigt veta vad det var. Svenska folket lärde sig älska deras glamour och klädprakt, deras överraskningar och parodier på svenska artister. I de rikt illustrerade memoarerna tar han med läsaren bakom kulisserna. Han berättar också om de svåra åren på 1980-talet, då flera av hans vänner och kollegor dog i aids. »Det är först på senare år som jag har kunnat släppa fram sorgen«, säger han. »Mamma och jag bodde i ett rum och kokskåp, där vi hade möblerat med bäddsoffa, ett matbord och en bokhylla. Vi hade bara toalett, ingen dusch, inget badrum och gick till mormor och morfar när vi skulle bada. Som barn förstod jag inte riktigt hur knapert vi hade det. För mig var vårt liv lyxigt. Jag tyckte att jag fick allt jag ville ha, att vi hade det bra. Och mamma stöttade mig i allt.« Christer Lindarw har tilldelats Eskilstuna-Kurirens kulturpris 2016. Prissumman är 40.000 kronor.
3 utgåvor
Välj utgåva
Christer Lindarw: This is my lifeSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174245332
This is my lifeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176514092
Christer Lindarw : this is my lifeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176471289
I ett par år nu har en spännande bok legat på vårt coffee table. Under en väldigt regnig Pride köpte min sambo Christer Lindarws självbiografi, berättad för Christina Kellberg, This is my life. Eftersom boken är av större format passar den bäst att läsas i ett knä och inte kånkas i nån jobbryggsäck. Därför läste jag boken under påskledigheten.

Christer Lindarw berättar i den här boken om sitt liv, från barndomen via After Dark och tills han slutade sin karriär. Det står att han berättar boken för Christina Kellberg och som läsare kan jag riktigt höra Christer Lindarws lite släpiga röst. Christer Lindarw, som jag upplever inte har varit särskilt skandalomsusad alls, berättar ganska öppet om sitt liv utanför scenen. Men… det är förstås tiden med After Dark som är i strålkastarljuset. Hur skulle den inte vara det, jag menar, mer än 40 år… Lite upprepningar får en stå ut med, lite skryt också. Bildmaterialet är fantastiskt.

Den här boken har inte nån hög litterär klass och det tror jag inte har varit nån ambition heller. Däremot är den av högsta intresse för mig eftersom Christer Lindarw är den ikon som han är – inte bara inom dragshow utan även i HBTQ-rörelsen.

Mitt omdöme blir det högsta (trots korrekturfel).