Andlös

Mattias Ronge
Detta är en fiktiv roman om sjukdomar som kan uppstå av alla miljöförstöringar som finns i vår värld. Handlingen kunde vara helt sann och det är det som är så skrämmande. Även om det bara är en roman finns det mycket rön att ta till sig. En bok för dig som är intresserad av miljöns påverkan.
3 utgåvor
Välj utgåva
Andlös : [kom ihåg varje andetag glöm allt annat]Svenska - Inbunden
ISBN: 9789170377082
AndlösSvenska - E-bok
ISBN: 9789174414097
AndlösSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179456740
I den här skämmande romanen beskriver författaren om ett ämne som mycket väl skulle kunna uppkomma utav alla de miljöförstöringar som finns i världen. Det hela börjar med att Sverige drabbas av en osynlig epidemi. Helt plötsligt slutar människor andas och måste få hjälp av en respirator. Sjukdomen sprids väldigt fort och till slut finns inga respiratorer att tillgå. Det finns ingen som vet vart sjukdomen kommer från och inte hur den ska stoppas.

Forskarna vet inte heller om sjukdomen smittar från människa till människa. Läsaren får lära känna Leni som tror det finns en koppling mellan människans levnadsätt och den smittspridning som finns. Hon gör allt för att forskarna ska lyssna på henne teorier, men de vill inte. När sexåriga Selmas föräldrar dör, får hon bo hos Leni i väntan på att hennes mormor kan ta hand om henne.

En dag korsas Lenis väg med Martin och de beger sig till Kalmar för att träffa Selmas mormor, som ska ta hans om flickan. Väl i Kalmar insjuknar Leni, ska hon att överleva?

Denna roman var både skämmande och spännande. Med all den miljöförstöring som finns i hela världen i dag, kan något liknade hända. Någon farsot som slår ut människor fortare än den takt forskarna hinner med för att lösa gåtan. En roman som verkligen är värd att läsas med eftertanke.