When We Were Winning

Bok av Martin Norberg
Reportageboken om den svenska gruppen ”Broder Daniel”, handlar om hur de bildades och hur stökiga de från början och de var ofta berusade på scenen. Man får veta hur de fick sitt genombrott och varför de slutade som band. Boken är skriven av journalisten, Martin Norberg och fotografen Klas Ekman som båda har följt dem hela vägen.
5 utgåvor
Välj utgåva
Broder Daniel : When we were winningSvenska - Pocket
ISBN: 9789188639042
Broder Daniel : when we were winningSvenska - Pocket
ISBN: 9789176570098
Broder Daniel : when we were winningSvenska - E-bok
ISBN: 9789186183417
Broder Daniel : when we were winningSvenska - Pocket
ISBN: 9789186183097
Broder Daniel : when we were winningSvenska - Pocket
ISBN: 9789186183011
Reportageboken handlar om det omtvistade bandet ”Broder Daniel”. Läsaren får följa bandet från starten 1988, ända fram till avskedsföreställningen den 8 augusti 2008. De valde att sluta som band efter att Anders Göthberg, deras gitarrist, tog sitt liv genom att hoppa från Västerbron i Stockholm. Det är journalisten Klas Ekman och fotografen Martin Norberg som har sammanställt boken. De har följt bandet genom åren och nu har de träffat medlemmarna och låtit dem berätta öppet om tiden då de spelade ihop.

Broder Daniel har alltid varit ett band som det skrivits mycket om i media, och de är antingen älskade eller hatade. I denna bok berättar de om alla vilda fester och bråk de hade i början av sin karriär. Frontfiguren och sångaren Henrik Berggren berättar öppet om hur full han kunde vara på scenen och att han ibland ramlade ner från den. Han berättar hur bandet blev upptäckta av regissören Lucas Moodyson och om den video han spelade in tillsammans med dem. I den uppmärksammade filmen ”Fucking Åmål” spelade de tre bakgrundslåtar och efter det fick de sitt stora genombrott. Med åren blev killarna lugnare, de skrev även starkare låtar och uppträdandena blev också betydligt bättre. Den sista skivan de gjorde var ”Cruel Town”.

Eftersom jag alltid har tyckt om ”Broder Daniels” låtar, trots deras levnadssätt, tyckte jag att boken var mycket intressant och givande.