De dödas ljus

Bok av Björn B. Jakobsson
En väg in - ingen väg ut. Det är kärlek vid första ögonkastet! Regissören Sebastian bestämmer sig så snart han ser bilderna av den nedlagda fabriken i det inre av Norrland. Där och ingen annanstans ska han göra sin nya musikvideo med sångerskan Kleo. Med dit följer Kleos yngre syster Rebecka som assistent. Men redan första inspelningsdagen stöter de på problem då Kleos iPhone blir stulen av en tatuerad pojke som tycks använda fabriken som sin privata koja. Omtumlade av händelserna i fabriken beger sig sällskapet till byn Lycke för att övernatta. Invånarna där tycks vara ett sammansvetsat folk som först tar emot dem med öppna armar men som snart börjar bete sig underligt. Och inte blir det bättre av att ett oväder gör att de måste stanna där längre än beräknat. Ofrivilliga gäster på ett hotell som Gud glömde börjar otäcka saker hända och det går sakta upp för storstadsborna vilka hemligheter den lilla byn ruvar på och de inser de att de måste försöka ta sig därifrån till varje pris.
En skräckthriller som fick mig att se mig om över axeln ett antal gånger när jag satt vid köksbordet och läste med mörkret utanför fönstret. Det är ett bra betyg när man blir skrämd halvt från vettet samtidigt som man inte kan sluta läsa.

Författaren tar oss med till den norrländska ödemarken och Lycke där Sebastian och Kleo ska filma en musikvideo i en nedlagd fabrikslokal en bit utanför byn, och med sig har de Kleos syster Rebecka och hunden Bella. Men allt står inte rätt till i denna by vars invånare beter sig... konstigt. Milt uttryckt! Sinnessjuk galenskap är en bättre beskrivning...